Συστατικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1½ φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές της σούπας λικέρ (με μαστίχα)
8 κουταλιές της σούπας (1 ραβδί) Αλατισμένο ή μη βούτυρο, λειωμένο
2 κύπελλα ανάμικτα μούρα και φρούτα, κομμένα ή τεμαχισμένα σε κομμάτια μικρά
2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τα αυγά και τη ζάχαρη σε μεσαίο μπολ, μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Προσθέστε σταδιακά γάλα και λικέρ ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει λεία και να μην παραμείνουν κομμάτια αλεύρου.
Καλύψτε το μπολ και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν κάνετε κρέπες.
Ζεσταίνουμε τη μικρή κρεπιέρα(4 έως 5 ίντσες) ή ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να είναι έτοιμη να φτιάξει τις κρέπες.
Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, λιπαίνετε ελαφρά στο κάτω μέρος και στις πλευρές με λιωμένο βούτυρο (ή βούρτσα ζαχαροπλαστικής λειτουργεί καλά για αυτό).
Ανακατέψτε το μείγμα κρέπας ξανά με κουτάλι, προσθέστε 1 με 1 ½ κουταλιές της σούπας στο τηγάνι.

 

Κάντο γρήγορα, γυρίζοντας το τηγάνι γύρω γύρω, για να καθοδηγήσει το μείγμα,
ώστε να καλύπτει ολόκληρο το κάτω μέρος του τηγανιού και είναι όσο το δυνατόν λεπτότερο.
Γυρίστε την κρέπα με μία λεπτή σπάτουλα (η σπάτουλα υψηλής σιλικόνης λειτουργεί καλύτερα)  μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα, όταν οι άκρες αρχίζουν να γίνουν καφετί και το κτύπημα αρχίζει να ψήνετε.
Αφήστε την κρέπα να ψηθεί στη δεύτερη πλευρά για μερικά δευτερόλεπτα, στη συνέχεια μεταφέρετέ την  στην πιατέλα για να κρυώσει.
Ρυθμίστε τη ψωτιά ώστε οι κρέπες να μην ψηθούν πολύ αργά ή γρήγορα. Συνεχίστε να φτιάχνετε κρέπες μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλες οι κουταλιές,διασφαλίζοντας ότι δεν ακουμπούν όσο κρυώνουν.
Στοιβάξτε τις κρέπες απαλά, καλύψτε καλά και αφήστε να κρυώσουν.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C όταν είναι έτοιμες οι κρέπες.
Βουτυρώστε ελαφρά το ταψί ή την κρεπιέρα. Ξεχωρίστε απαλά τις κρέπες. Βάλτε 1-2 κουταλιές σούπας φρούτα στο ένα τέταρτο κάθε κρέπα. Διπλώστε την κρέπα πάνω από την γέμιση για να σχηματίσουν ημικύκλιο, στη συνέχεια διπλώστε στην μεση και πάλι για να σχηματίσουν μικρό τρίγωνο. Τοποθετήστε στο ταψί.
Ψήστε για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί και να φουσκώσει ελαφρά.
Σερβίρετε με μία κουταλιά γιαούρτι.

ΠΗΓΗ: Paul Beijerling

Sweet Crepes with Greek Yogurt, liquer (for example Masticha Skinos) and fruit.

Ingredients
1 cup Unbleached All-Purpose Flour
3 large eggs
2 tablespoons sugar
1½ cups milk
2 tablespoons favorite liqueur
8 tablespoons (1 stick) Salted or Unsalted Butter, melted
2 cups assorted berries and fruit, cut or sliced into ½-inch pieces
2 cups Cabot Vanilla Bean Lowfat Greek Yogurt

Instructions

Whisk together flour, eggs and sugar in medium bowl, until well blended. Gradually add milk and liqueur while continuing stir; continue whisking until batter is smooth and no lumps of flour remain. Cover bowl and refrigerate for at least one hour before making crepes.
Heat small (4-to 5-inch) crepe pan or skillet over medium heat when ready to make crepes . When pan is hot, lightly grease bottom and sides with melted butter (pastry brush works well for this).
Whisk crepe batter again; with ladle or spoon, add 1 to 1 ½ tablespoons of batter to pan. Working quickly, tilt pan, using back of tablespoon to guide batter so it coats entire bottom of pan and is as thin as possible.

 

Flip crepe over with thin spatula (silicone high-heat spatula works best) after about 30 seconds, when edges begin to brown and batter begins to set. Let crepe cook on second side for a few seconds, then transfer to platter to cool.
Adjust heat if crepes are browning too slowly or quickly. Continue making crepes until batter is all used, making sure they don’t touch while cooling. Stack crepes, cover tightly and refrigerate. Preheat oven to 350°F when ready to serve. Lightly grease baking sheet or shallow baking dish.
Separate crepes gently. Place heaping tablespoon of fruit on one quarter of each crepe; fold bottom half of crepe over filling to form semi-circle, then fold in half again to form small triangle. Place in prepared dish.
Bake for about 7 minutes or until warmed through and slightly puffed. Serve topped with dollop of yogurt.

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Φαρσάλων παραδοσιακός
Επόμενο άρθροΝόστιμες σιροπιαστές μπουκίτσες