Συστατικά
Ζύμη
2 1/2 φλιτζάνια / 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κγ αλάτι 
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κούπα κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
60 έως 120 ml κρύου νερού
Γέμιση
2 μεσαία αυγά
1/2 φλιτζάνι / 100 g ζάχαρης
1/2 φλιτζάνι / 200 γραμμάρια τυρί γραβιέρα τριμμένο
3/4 φλιτζάνι / 200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι / 100 γραμμάρια μελαχρινής σταφίδας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Για τη ζύμη: Συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε κρύο βούτυρο και τρίψτε το μείγμα μεταξύ των δακτύλων μας σε μικρούς κόκκους. Τρίψτε το μείγμα γρήγορα. Προσθέστε νερό, αναμείξτε και ζυμώστε καλά μέχρι να σχηματιστεί μία μάζα. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα λεπτό κύκλο, ελαφρώς μεγαλύτερο από την επιφάνεια μιας στρογγυλής τάρτας 22 cm. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και απλώστε ρύζι ή φασόλια από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι ελαφρώς να χρυσίσει. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 180˚C.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και το τυρί μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε στην κρέμα γάλακτος, τις σταφίδες, την κανέλα και το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη ψημένη τάρτα, τοποθετήστε την στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 35 έως 40 λεπτά. Βγάλτε την από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα
Επόμενο άρθροLight Κέικ με Γιαούρτι