Συστατικά

18 ορθογώνια φύλλα για πίτα – νωπά ή αποψυγμένα
850 γρ. – 3 ½ φλιτζάνια γιαούρτι
7 αυγά
250 γρ. – 1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού τριμμένο
100 gms – ½ φλιτζάνι βουτύρου λειωμένο, για τα φύλλα

Οδηγίες
Στρώστε ένα ταψί με μέγεθος 20×30 cm με το χαρτί ψησίματος και κρατήστε το στην άκρη.
Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί.
Βουρτσίστε το κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο και στρώστε το ένα πάνω στο άλλο. Κάνετε 6 στρώματα και τα βάζετε στο στρωμένο ταψί.
Ρίξτε το 1/3 του μείγματος γιαουρτιού και αυγών στη ζύμη. Από πάνω στρώστε με 6 ακόμα στρώματα φύλλο ζύμης.

 

Ρίξτε το 1/3 του μείγματος γιαουρτιού και αυγών στη ζύμη. Από πάνω στρώστε με 6 ακόμα στρώματα ζύμης.
Ρίξτε το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος γιαουρτιού και αυγών στη ζύμη.

Τρυπήστε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λίγα σημεία (αυτό δεν θα την αφήσει να φουσκώσει).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί.
Όταν είναι έτοιμη, αφήστε να κρυώσει. Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΗΓΗ: manusmenu.com

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Κριτσίνια τυριού (Φέτα)
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με χειροποιήτη ζύμη