Η συνταγή για αυτό το Εύκολο Γλυκό Ψυγείου είναι η λύση για τις λιγούρες της στιγμής ή για τους απρόσμενους καλεσμένους! Χρειάζονται μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας και ελάχιστα υλικά για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο, δροσερό και σοκολατένιο γλυκό. Χωρίς την ανάγκη για ψήσιμο, αυτό το Εύκολο Γλυκό Ψυγείου συνδυάζει την αφράτη μους, την πλούσια κρέμα στιγμής και τα τραγανά σαβουαγιάρ σε ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Προσθέστε το αγαπημένο σας topping (όπως Ferrero Rocher) και απολαύστε!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Τι χρειαζόμαστε:
- Μους Γιώτης άσπρη – 1 συσκ. (περιέχει 2 φακελάκια)
- Κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης στιγμής, σοκολατένια (ή βανίλια/άλλη γεύση) – 2 φακελάκια
- Γάλα (παγωμένο) – 800 γρ. (400 γρ. για τη μους και 400 γρ. για την κρέμα)
- Γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου ή χλιαρό) – Λίγο ακόμα (για να βουτήξουμε τα σαβουαγιάρ)
- Σαβουαγιάρ – Μισή συσκ. (περίπου 12-15 μπισκότα ανάλογα το μέγεθος ταψιού)
- Ferrero Rocher – Για το στόλισμα (όσα θέλετε)
- Ξηροί καρποί (π.χ. φουντούκια, αμύγδαλα) – Αλεσμένοι (για το στόλισμα)
Εκτέλεση
Πώς το κάνουμε βήμα προς βήμα:
Βήμα 1: Ετοιμασία Μους. Σε ένα μπολ, χτυπάμε στο μίξερ τα 2 φακελάκια της άσπρης Μους Γιώτης (ή όποιας γεύσης επιλέξετε) μαζί με 400 γρ. παγωμένο γάλα (πλήρες συνήθως για καλύτερο αποτέλεσμα). Χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Την κρατάμε στο ψυγείο.
Βήμα 2: Ετοιμασία Κρέμας. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα 2 φακελάκια της κρέμας άνθος αραβοσίτου Γιώτης στιγμής (εδώ χρησιμοποιούμε τη σοκολατένια, αλλά μπορείτε να βάλετε και βανίλια) μαζί με τα υπόλοιπα 400 γρ. παγωμένο γάλα . Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει και να γίνει μια ομοιόμορφη σοκολατένια κρέμα. Δεν χρειάζεται να μπει στο ψυγείο.
Βήμα 3: Στρώσιμο Σαβουαγιάρ. Διαλέγουμε ένα μικρό πυρίμαχο ταψάκι ή ένα σκεύος της αρεσκείας μας. Βουτάμε γρήγορα (για 1-2 δευτερόλεπτα) τα σαβουαγιάρ στο γάλα που έχουμε κρατήσει. Φροντίστε να μη μαλακώσουν πολύ. Στρώνουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού, ώστε να δημιουργηθεί η βάση για το Εύκολο Γλυκό Ψυγείου.
Βήμα 4: Σύνθεση. Μόλις ολοκληρωθεί η στρώση σαβουαγιάρ, ρίχνουμε την άσπρη μους ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από την άσπρη μους. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να απλωθούν οι κρέμες ομοιόμορφα.
Βήμα 5: Διακόσμηση και Ψύξη. Βάζουμε λίγα σοκολατάκια Ferrero Rocher (ολόκληρα ή σπασμένα) και σκορπίζουμε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς πάνω στην σοκολατένια κρέμα, δίνοντας στο Εύκολο Γλυκό Ψυγείου μια τελική, εντυπωσιακή όψη. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε, ώστε να σφίξουν οι κρέμες και να ενωθούν οι γεύσεις.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 2 ώρες (ελάχιστος)
Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 10 λεπτά
Tips για το Εύκολο Γλυκό Ψυγείου
Μυστικά για την τέλεια υφή
Παγωμένο Γάλα: Χρησιμοποιήστε πολύ κρύο γάλα τόσο για τη μους όσο και για την κρέμα στιγμής. Αυτό είναι το μυστικό για να πήξουν γρήγορα και να αποκτήσουν σωστή, αφράτη υφή.
Υγρασία Σαβουαγιάρ: Όταν βουτάτε τα σαβουαγιάρ στο γάλα, φροντίστε να είναι για ελάχιστα δευτερόλεπτα (ελαφρύ βούτηγμα). Εάν απορροφήσουν πολύ υγρό, το γλυκό θα γίνει πολύ μαλακό και θα διαλυθεί εύκολα. Για έξτρα γεύση, αντικαταστήστε το γάλα με καφέ φίλτρου ή κονιάκ αραιωμένο σε νερό.
Εναλλαγή Topping: Αντί για Ferrero Rocher, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο ή σιρόπι καραμέλας.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Σοκολατένιο Γλυκό Μωσαϊκό (Κορμός)
Κλασικό Τιραμισού με αυγά και μασκαρπόνε
Εύκολη Τούρτα Σοκολάτας με 3 υλικά
H Συνταγή είναι από Helena’s Greek Cooking












