Απολαύστε ένα γλυκό από τα πιο δροσερά και μυρωδάτα φρούτα του καλοκαιριού! Αυτό το γλυκό βερίκοκο είναι απλό στην παρασκευή του, γεμάτο γεύση και άρωμα, και θα αποτελέσει το τέλειο κλείσιμο ενός γεύματος ή για να κεράσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

50 βερίκοκα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 βανιλία
2 κουταλιές σούπας ασβέστη σβησμένο

Εκτέλεση:

Πλύνετε τα βερίκοκα και αφαιρέστε τα κουκούτσια με ένα μεγαλο καρφί.
Καθαρίστε προαιρετικά τη φλούδα τους.
Βυθίστε τα βερίκοκα σε διάλυμα ασβέστη (2 λίτρα νερό με 2 κουταλιές σούπας ασβέστη)
για 3-4 ώρες.
Ξεπλύνετε τα βερίκοκα πολύ καλά με νερό.

Για το σιροπι
Βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Προσθέστε τα βερίκοκα στο σιρόπι και βράστε για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, βράστε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη βανιλία και βράστε για άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρετε το γλυκό από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Γεμίστε αποστειρωμένα βάζα με το γλυκό του κουταλιού βερίκοκο.
Κλείστε καλά τα βάζα και φυλάξτε τα σε δροσερό, σκιερό μέρος.

H συτνταγή είναι της κας Rena Babatsi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πτιφουρ βανίλιας με μαρμελάδα βερίκοκο

Επειδή είμαστε διακοπές, δεν έχω πολύ χρόνο να ανεβάσω νέες συνταγές, αλλά θα μοιραστώ μαζί σας τα γλυκά που έφτιαξα βιαστικά το βράδυ πριν φύγουμε,
γιατί μου αρέσει να έχω κάτι σπιτικό στη διάθεσή μου για ένα απόγευμα σαν σνακ ή για εκείνες τις φορές που «μαμά, λαχταρώ κάτι γλυκό».

Απαραίτητα προϊόντα:

2 αυγα
1 κουτ καστανή ζάχαρη
60 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κουτ μαγειρική σόδα + λίγο ξύδι
30 γρ αλεύρι για κέικ
300 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
3 κ.σ. κορν φλαουερ
βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε καλά.
Ρίξτε τη μαγειρική σόδα και ρίξτε μερικές σταγόνες ξύδι για να ενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλαουερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Λαμβάνεται μια πολύ μαλακή και κολλώδης ζύμη.

Αλευρώνοντας τα χέρια σας, παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, τα πλάθετε σε μπάλα και τοποθετώντας τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα πιέζετε ελαφρά για να γίνουν πιο επιπεδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα κολλήσετε με μαρμελάδα.
Χρησιμοποίησα μαρμελάδα βερίκοκο.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Мариела Маринова

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα του καφέ
Επόμενο άρθροΣιροπιασμένες Φράουλες