Ραβανί με Ινδοκάρυδο

Έχω φτιάξει ένα απλό ωραίο Ραβανι για το απογευματινό καφεδάκι μας.
Συνταγή για μικρό 23cm ταψάκι

Υλικά

2 αυγά
100γρ ζάχαρη
125γρ βούτυρο
100γρ γιαούρτι
1 βανίλια
1 κτλ ξύσμα λεμόνι
1 κτλ baking powder
80γρ φαρίνα
60γρ χοντρό σιμιγδάλι
60γρ ινδοκαρυδο

Σιρόπι:
700γρ ζάχαρη
500γρ νερό
1 κτσ λεμόνι.
Το βράζουμε για 6 λεπτά
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού το προσθέτουμε στο γλυκό μας.

Για το γλάσο:
100 gr αχνοζάχαρη
30 gr κακάο
3 κουταλιές σούπας γάλα
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα εντελώς λείο μείγμα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, γιαούρτι, βανίλια, ξύσμα, και χτυπάμε με ενα σύρμα για 3λεπτα
Τέλος τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε σε ένα βούτυρομενο ταψί το μίγμα.
Στο φούρνο 170 για 30 με 35 λεπτά. Όταν γίνει, το χαράζουμε και προσθέτουμε το σιρόπι κρύο, και επιπλέον ινδοκαρυδο από πάνω και λιωμένη σοκολάτα για γαρνιτούρα.
Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, και το σερβίρουμε κρύο σκέτο η με μια μπάλα βανίλια παγωτό.

Καλή απόλαυση 😍❤

Ann Mantzanas

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με πατάτες χωρίς ψωμί! Εύκολη και νόστιμη!
Επόμενο άρθροΤαλιατέλες με σάλτσα ντομάτας μανιτάρια και λουκάνικο