Ανακαλύψτε μια παραδοσιακή συνταγή για ένα γευστικό και αρωματικό γλυκό κουταλιού από την φλούδα του καρπουζιού. Ένας απροσδόκητος τρόπος να αξιοποιήσετε το καρπούζι και να απολαύσετε μια γλυκιά, δροσερή λιχουδιά!

Υλικά:

1 κιλό φλούδα καρπουζιού (καθαρισμένη και κομμένη)
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλας
5-6 καρφάκια γαρίφαλλα (προαιρετικά)
4 φύλλα αρμπαρόριζα
Χυμός από 3 λεμόνια

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε τις κομμένες φλούδες καρπουζιού μαζί με 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και νερό το αφήνουμε για 2 ώρες σουρωνουμε ξεπλένουμε και βάζουμε να βράσει για 10-15′ σουρωνουμε το αφήνουμε να στραγγίσει βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 10′ και βάζουμε τις φλούδες ρίχνουμε την κανέλα το γαρίφαλο (εγώ δεν εβαλα)και την αμπαροριζα,και τέλος το χυμό λεμονιού το αφήνουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Καλη σας επιτυχία!!!!!