Πάστα Ταψιού

Υλικα

8 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου,
24 κουταλιες κοφτες ζαχαρη,
1 κσ χλιαρό νερό ,
16 κουταλιες αλευρι γοχ ,
8 κουταλιες κακάο
1 φακελακι μπεικιν ανακατεμενα με το αλεύρι..

Κρέμα
2 μορφατ
1καραμελομένο ζαχαρούχο
1 βανίλια

Σιρόπι
3 φλιτζανάκια μικρα του ελληνικού καφέ νερό,
2 κσ. ζαχαρη
1 κουταλια νές καφε ,
1 κουταλιά κακάο…

για το γλασσο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
150 γρ γάλα εβαπορέ
1 κσ μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψει καλά, βάζουμε το νερό και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι το κακάο και το μπέκιν και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ελαφρά , ψήνουμε στους 180 βαθμούς σέ λαδόκολλα μέχρι να ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα περίπου 30 λεπτά. Όταν κρυώσει κόβουμε στη μέση .
Όλα να είναι κρυα όταν στήσουμε το γλυκό μας και πρίν να βάλω το γλάσο άφησα ώρες στο ψυγείο μετά έβαλα το χλιαρό γλάσο.

Έκανα στο μεγάλο ταψί του φούρνου και μετά έκοψα στα δύο για δύο ορόφους
Όταν κόβεται μετά από κάθε κομμάτι θα πλένετε το μαχαίρι για να βγουν όμορφα!!!

για την κρέμα
Χτυπαω τα μορφατ από το ψυγείο να γίνουν σαντιγί + το ζαχαρούχο και την βανίλια χτυπάμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει

για το σιρόπι

Βαζουνε το νερό, ζαχαρη και αν θέλετε πιό γλυκό βάλτε παραπάνω ζάχαρη εγώ βάζω δύο κσ., το νές καφε , κακάο και βράζουμε 2- 4 λεπτά..

Για το γλάσσο Βάζουμε σε ενα μπολ που μπαινει φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια + γάλα εβαπορέ σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε μικροκύματα μέχρι να λιώσει στο τέλος ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε καλά αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε πάνω στο γλυκό.

Στησιμο Πάστας
Παντεσπάνι σιροπι κρέμα παντεσπανι κρέμα και γλασσο και διακοσμηση ότι σας αρέσει

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια Τηγανίτες
Επόμενο άρθροΠέννες με πιπεριές κόκκινες