Γλυκο Κουταλιου Πορτοκάλι (Recipe in English)

Συνταγή από τη Mari Glasgow / @mari_glasgow

Συστατικά:

950 γραμ. πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
650 g ζάχαρης
1/4 φλιτζάνι νερό
Μισό από 1 λεμόνι
1 ξυλακι από κανέλα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη ή μέλι

Μέθοδος:

Πλύνετε τα πορτοκάλια. Αφαιρέστε ελαφρά το ξύσμα του πορτοκαλιού. Βράστε τρεις φορές για 5-10 λεπτά, αλλάζοντας το νερό κάθε φορά. Στραγγίξτε και μετά κόψτε σε 8 ή 16 κομμάτια. Αφαιρέστε τους σπόρους και με ένα ψαλίδι ή μικρο μαχαίρι αφαιρούμε όλες τις λευκές μεμβράνες που είναι εμφανείς πάνω στις φέτες πορτοκαλιού..
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη με χοντρή βάση βάζουμε το νερό και την ζάχαρη κι από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5′, προσθέστε τα ψιλοκομμένα πορτοκάλια στο σιρόπι.
Σιγοβράστε για 15 έως 20 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα για 24 ώρες. Βράστε ξανά 15-20 λεπτά και προσθέστε γλυκόζη ή μέλι.
Όταν κρυώσει, σερβίρετε. Φυλάσσετε σε βάζα. καλή απόλαυση!

 

ORANGE SPOON SWEET!!
(Glyko koutaliou portokali 🇬🇷)

Ingredients:

950g of thick skin oranges
650 g of sugar
1/4 cup of water
Half of 1 lemon
1stick cinnamon
2tbspns of glucose or honey

Method:

Wash the oranges.Remove lightly the zest of orange. Boil three times for 5-10 minutes, changing the water each time. Drain and then cut into 8 or 16 pieces. Remove the seeds. Prepare the syrup and as soon as it boils, add the chopped oranges. Simmer for 15 to 20 minutes. Turn off the stove and set aside for 24h. Boil again 15-20 and add glucose or honey. When cool, serve. Store in distilled jars. Enjoy! Thank you!
Recipe by Mari Glasgow/@mari_glasgow

 

 

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα πραγματικά “Σμυρνέικα Σουτζουκάκια”
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό Εκμέκ κανταίφι !!!