Φτιαγμένο από φλούδες καρπουζιού, το γλυκό αυτό συνδυάζει την γλυκιά γεύση του σιροπιού με την δροσερή υφή του καρπουζιού, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία.

Υλικά :

1 κιλό καθαρισμένες φλούδες καρπουζιού,(και από το κόκκινο,, και από το πράσινο μέρος!,)
1 κιλό ζάχαρη,
700 γρ.νερο,
4 καρφάκια γαρύφαλο,
1 ξυλάκι κανέλα
1 φύλο αρμπαροριζα,η μια βανίλια!
χυμό από 1 λεμόνι + 4 κουταλιές χυμό λεμονιού του εμπορίου

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις φλούδες σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού,τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 20 λεπτά,
τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ενα μεγάλο ταψί νά και ρίχνουμε παγωμένο μέχρι να τα σκεπάσει
Εκεί προσθέτουμε και τις 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού ((σάλτσα)).. του εμπορίου! ..τα αφήνουμε για 2 ώρες και ξεπλένουμε
καλά !..
Βάζουμε τα 700 γρ.νερο με το ένα κιλό ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες…βράζουμε για ένα τέταρτο σβήνουμε την φωτιά και
σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.. το αφήνουμε έτσι μέχρι την άλλη μέρα.. 12 ώρες περίπου και μετά ξανά βράζουμε ρίχνοντας την κανέλα και τα γαρύφαλλα, μέχρι να δέσει καλά το το σιρόπι μας … να κάνει κόμπους !…

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την αρμπαροριζα ή την βανίλια και τον χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι. το αποτέλεσμα το βλέπετε !!!..την γεύση,το άρωμα και την υφή ..θα τα
απολαύσετε αφού το φτιάξετε

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι από την κα Stefania Papioglou Μαγειρικές Απολαύσεις

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες Φούρνου
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα