Το γλυκό του κουταλιού καρπούζι είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά απαιτεί λίγη υπομονή, καθώς γίνεται σε δύο στάδια. Το αποτέλεσμα, όμως, θα σας ανταμείψει πλήρως, με κομμάτια καρπουζιού τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γλυκό του Κουταλιού Καρπούζι
Το γλυκό του κουταλιού καρπούζι, το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού. Είναι ένα γλυκό που γίνεται τραγανό, μυρωδάτο και τόσο ιδιαίτερο, που θα σας θυμίζει τα καλοκαίρια της παιδικής σας ηλικίας. Εγώ το φτιάχνω κάθε χρόνο και πάντα γίνεται ανάρπαστο!
Ingredients
Για να φτιάξουμε το γλυκό μας, θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό Καρπούζι (καθαρισμένο από την πράσινη φλούδα)
- 1 κιλό Ζάχαρη
- 2 κάψουλες Βανίλιας
- 1 Κανελόξυλο
- 1 Φύλλο αρμπαρόριζα
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- Χυμός από 3 λεμόνια
- 1 κ.σ. Γλυκόζη (προαιρετικά)
Instructions
Καθάρισα την πράσινη φλούδα από το καρπούζι και το έκοψα σε χοντρά μπαστούνια, αφήνοντας λίγο από την κόκκινη σάρκα του. Τα ζύγισα και τα έβαλα σε μια λεκάνη με νερό και χυμό από λεμόνια, και τα άφησα στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τα στράγγιξα και τα έβαλα σε κατσαρόλα.
Έριξα τη ζάχαρη και το κανελόξυλο και άφησα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να προσθέσω καθόλου νερό. Από την ώρα που ξεκίνησε ο βρασμός, το έβρασα για 20 λεπτά. Άφησα το γλυκό του κουταλιού καρπούζι στην κατσαρόλα να βγάλει τα υγρά του και την επόμενη μέρα το ξαναβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προς το τέλος, πρόσθεσα τον χυμό από μισό λεμόνι, τη γλυκόζη, τις βανίλιες και την αρμπαρόριζα. Το γλυκό του κουταλιού καρπούζι μου έγινε τραγανό και μυρωδάτο!
Η Συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το γλυκό του κουταλιού σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Καρπούζι: Αφήστε λίγη από την κόκκινη σάρκα πάνω στα κομμάτια. Δίνει χρώμα και γεύση στο γλυκό.
- Λεμόνι: Το μούλιασμα στον χυμό λεμονιού βοηθάει το καρπούζι να γίνει τραγανό και να διατηρήσει το σχήμα του.
- Σιρόπι: Αν θέλετε να είστε σίγουρες ότι το σιρόπι θα δέσει και δεν θα ζαχαρώσει, η γλυκόζη βοηθάει πολύ.
- Άρωμα: Η αρμπαρόριζα και το κανελόξυλο δίνουν ένα φανταστικό άρωμα. Εγώ τα λατρεύω!








