Μηλόπιτα

Μμμμμ… Αφράτη Μηλόπιτα με Ζύμη Βουτύρου!

Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπάνε πολλοί. H μηλόπιτα είναι τέλεια για να απολαύσετε σε κάθε εποχή. Μπορεί να συνοδεύεται με κρέμα ή παγωτό βανίλια για μια ακόμη πιο λαχταριστή εμπειρία. Απολαύστε μια ζεστή μηλόπιτα και αφήστε τη γλυκιά γεύση να σας κατακλήσει! 🍎🥧😊

Αυτή η μηλόπιτα είναι όνειρο! Η ζύμη βουτύρου είναι τόσο αφράτη και βουτυρένια, που λιώνει στο στόμα. 

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η ζύμη ήταν εύκολη στην παρασκευή και δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο.
  • Η μηλόπιτα ψήθηκε τέλεια, με χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή κρούστα.
  • Η γεύση ήταν απλά υπέροχη! Το συνδυασμό της βουτυρένιας ζύμης, των ζουμερών μήλων  ήταν μαγικός.

Σίγουρα θα ξαναφτιάξω αυτή τη συνταγή!

Υλικά

3 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
50 ml γάλα
60 γραμμάρια βούτυρο
300 g αλεύρι 00
16 g μπέικιν πάουντερ
2 μεγάλα μήλα

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη, πρέπει να χτυπήσουμε τα αυγά και να προσθέσουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Στη συνέχεια, σειρά έχει το αλεύρι, το οποίο πρέπει να ενσωματώνεται λίγο-λίγο, και τέλος το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι λείο και χωρίς σβώλους. Ψιλοκόβουμε μισό ξεφλουδισμένο μήλο και το ανακατεύουμε στη ζύμη. Τα υπόλοιπα μήλα θα τα χρησιμοποιήσουμε για τη διακόσμηση του κέικ μας.
Για να το ψήσω, χρησιμοποίησα μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 24 εκατοστών, ιδανική με τις δόσεις της συνταγής.
Αφού αδειάσουμε και ισιώσουμε τη ζύμη στο εσωτερικό της, έρχεται η ώρα να διακοσμήσουμε το μηλόπιτα μας: κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζοντας τα με λίγη άχνη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε φούρνο 180° για 45 λεπτά. .. Καλό ψήσιμο

μηλόπιτα

Η Συνταγή είναι από το Nadia is Cooking

Προηγούμενο άρθροΤι πρέπει να γνωρίζετε για ένα κόκαλο ψαριού που κολλήσει στο λαιμό
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο Κέικ με βελούδινη κρέμα και μαρμελάδα.