Το Γλυκό του κουταλιού μήλο είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Έτσι, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που είναι πανεύκολη και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Εγώ το φτιάχνω κάθε χρόνο, ειδικά όταν τα μήλα είναι στην εποχή τους, και το απολαμβάνω όλο τον χειμώνα. Μπορείς να το σερβίρεις με γιαούρτι, παγωτό ή να το βάλεις σε μια φέτα ψωμί για πρωινό.
Υλικά για το Γλυκό του Κουταλιού Μήλο
- 1 κιλό μήλα
- 800 γρ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κιτρικό οξύ (ξινό)
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα, βάζω τη ζάχαρη και το νερό για να φτιάξω το σιρόπι. Αφού πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτω τα μήλα που έχω καθαρίσει και κόψει σε κύβους. Βράζω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται. Θα παρατηρήσεις ότι οι κύβοι μήλου θα γίνουν διάφανοι. Στη συνέχεια, το αφήνω να κρυώσει για 2-3 ώρες.
Μετά από 2-3 ώρες, συνεχίζω ξανά το μαγείρεμα, μέχρι το σιρόπι να πάρει την επιθυμητή πυκνότητα. Δύο λεπτά πριν το κατεβάσω από τη φωτιά, προσθέτω το ξινό. Εάν τα μήλα δεν είναι πολύ αρωματικά, μπορείς να βάλεις λίγο ρούμι ή άρωμα βανίλιας, αν θέλεις.
Τέλος, γεμίζω τα ζεστά, αποστειρωμένα βάζα μου με το καυτό γλυκό, τα κλείνω καλά και τα αφήνω να κρυώσουν. Το σπιτικό μου γλυκό του κουταλιού μήλο είναι έτοιμο!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 2-3 ώρες αναμονή
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 3 ώρες και 45 λεπτά
Χρήσιμα Tips για το Γλυκό Μήλο
Για να δεις αν το σιρόπι έχει δέσει σωστά, ρίξε μια σταγόνα σε ένα κρύο πιάτο. Αν δεν απλωθεί, τότε είναι έτοιμο.
Θυμήσου ότι τα σκληρά φρούτα περιέχουν περισσότερη πηκτίνη, οπότε το γλυκό θα πήξει περισσότερο όταν κρυώσει.
Για να αποστειρώσεις τα βάζα, πλύνε τα καλά και βάλτα στον φούρνο στους 100°C για λίγα λεπτά.








