Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Αυτό το γλυκό του κουταλιού καρπούζι είναι η απόδειξη πως τίποτα δε πάει χαμένο στην κουζίνα, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτα νόστιμο και αρωματικό!
Γλυκό του κουταλιού Καρπούζι
Μην πετάτε τις φλούδες καρπουζιού! Φτιάξτε ένα μοναδικό γλυκό του κουταλιού καρπούζι, αρωματισμένο με μπαχαρικά. Εύκολο και οικονομικό!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το μοναδικό γλυκό του κουταλιού με φλούδες καρπουζιού θα χρειαστούμε:
- 460 γρ. φλούδα καρπουζιού
- 450 ml νερό
- 600 γρ. ζάχαρη
- 2 γαρίφαλα (ολόκληρα)
- 20 αστεράκια γλυκάνισου
- 1 ξυλάκι κανέλας
Instructions
Πώς θα φτιάξουμε αυτό το αναπάντεχο γλυκό του κουταλιού καρπούζι:
- Παίρνω τη φλούδα του καρπουζιού και αφαιρώ προσεκτικά την εξωτερική σκληρή, πράσινη επιφάνεια και την εσωτερική ροζ σάρκα, κρατώντας μόνο το λευκό, σαρκώδες μέρος της φλούδας.
- Κόβω τη λευκή φλούδα σε μικρά κομμάτια, στο μέγεθος που θέλω να έχει το γλυκό μου.
- Πλένω τα κομμάτια με άφθονο νερό και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.
- Σε μία κατσαρόλα, βάζω το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετώ την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Προσθέτω τη φλούδα του καρπουζιού και τα αρωματικά: τα γαρίφαλα, τα αστεράκια γλυκάνισου και το ξυλάκι κανέλας.
- Ανακατεύω όλα τα υλικά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το γλυκό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας πού και πού, για περίπου 90 λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 90 λεπτά, σβήνω τη φωτιά και αφήνω το γλυκό να κρυώσει τελείως μέσα στην κατσαρόλα.
- Μόλις κρυώσει, μεταφέρω το γλυκό του κουταλιού καρπούζι σε γυάλινο βάζο. Μπορώ να το διατηρήσω όπως τις μαρμελάδες ή να το χρησιμοποιήσω αμέσως. Εγώ το ετοίμασα για το πρωί, είναι πραγματικά πεντανόστιμο!
Notes
Tips για το Τέλειο Γλυκό του Κουταλιού Καρπούζι
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το γλυκό του κουταλιού με φλούδες καρπουζιού σας ακόμα πιο νόστιμο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλη την πράσινη και την κόκκινη σάρκα από τη φλούδα, γιατί αλλιώς μπορεί να πικρίσει το γλυκό. Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε μία φέτα λεμόνι στην κατσαρόλα κατά το βράσιμο. Για να ελέγξετε αν το σιρόπι έχει δέσει σωστά, ρίξτε μια σταγόνα σε ένα κρύο πιάτο. Αν μείνει σταθερή και δεν απλώσει, είναι έτοιμο. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, με γιαούρτι ή πάνω σε παγωτό βανίλια!









