Μαγικό κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο

Yλικά

3 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
3/4 του ποτηριού λάδι
1 ποτήρι γάλα
3 ποτήρια αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 ποτήρι γάλα
Ι κουταλιά στιγμιαίο καφέ
1 φάκελο σαντιγί σοκολάτα
1 φάκελο σαντιγί βανίλια
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 φλυτζάνα κακάο
μια φλυτζάνα λάδι
μια φλυτζάνα νερό
1 κουταλιά αλέυρι

1 ποτήρι είναι 220 ml

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε το αλάτι, τη βανίλια ,τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν αφράτέψει το μείγμα μας. Προσθέτουμε το λάδι,το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε το αλεύρι το ένα ποτήρι πρώτα, το μπέικιν το κακάο ,τη βανίλια κοσκινισμένα ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε τα άλλα δύο ποτήρια αλεύρι και αυτά κοσκινισμένα.

Το τρίτο ποτήρι όχι καλά γεμάτο. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας και ρίχνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.(Το μεγάλο της κουζίνας)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς για 35 λεπτά.

Το βγάζουμε απ το φούρνο το τρυπάμε μ ένα πιρούνι και το περιχύνουμε μ ένα ποτήρι γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον καφέ.
Το αφήνουμε να το απορροφήσει.  Χτυπάμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει η συσκευασία και την απλώνουμε πάνω απ το παντεσπάνι μας.

Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Σ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε μια φλυτζάνα ζάχαρη, μια φλυτζάνα κακάο, μια φλυτζάνα λάδι και μια φλυτζάνα νερό. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε μία κουταλιά αλεύρι και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βγάζουμε απ το ψυγείο το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας. Απλώνουμε να πάει παντού και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες.

Χτυπάμε τη σαντιγί της βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες και στολίζουμε το γλυκό μας.

Είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!!!!!
Θα ξετρελαθείτε απ τη γεύση του!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠτι φουρ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤυρόπιτες & Κιμαδόπιτες….δείτε και νηστίσιμες