Tο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο, που για μένα είναι πραγματικά ο βασιλιάς των γλυκών του κουταλιού, γιατί είναι τόσο αρωματικό που σε ταξιδεύει με κάθε του κουταλιά. Αυτή η συνταγή, παρόλο που θέλει λίγη υπομονή, είναι απίστευτα εύκολη και το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει πλήρως. Με λίγα υλικά και τον κατάλληλο χρόνο, μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό, το οποίο θα στολίσει το τραπέζι μας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους μας.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
Φτιάξε το πιο αρωματικό γλυκό του κουταλιού περγαμόντο με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Αυτό το γλυκό, που δικαίως θεωρείται ο «βασιλιάς» των γλυκών του κουταλιού, χρειάζεται υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει με την υπέροχη γεύση και το μοναδικό του άρωμα. Ακολούθησε τα βήματα για να έχεις το πιο επιτυχημένο και λαμπερό γλυκό που μπορείς να φανταστείς!
Ingredients
Για περίπου 15 κομμάτια, θα χρειαστούμε:
- 15 περγαμόντα
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Νερό (όσο χρειαστεί)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις το δικό σου γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.
1. Αρχικά, πλένω τα περγαμόντα μου και τα σκουπίζω πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. έπειτα, τα τρίβω ελαφρά στον τρίφτη και κρατάω το ξύσμα, το οποίο θα χρησιμοποιήσω αργότερα.
2. Χαράζω τις φλούδες σε κομμάτια και τις κόβω με προσοχή. το εσωτερικό κομμάτι το πετάω.
3. Έπειτα, βράζω τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με νερό για δέκα λεπτά. πετάω το νερό και βάζω καινούργιο, κάνοντας αυτή τη διαδικασία τρεις φορές.
4. Αφού ολοκληρώσω το βράσιμο, ξεπλένω τις φλούδες με κρύο νερό και συνεχίζω να τις ξεπλένω ξανά και ξανά μέχρι να κρυώσουν τελείως.
5. Τις βάζω σε μια λεκάνη με νερό, το οποίο αλλάζω κάθε δύο ώρες. την άλλη μέρα τις στραγγίζω πολύ καλά.
6. Παίρνω τις φλούδες μία μία, τις κάνω ρολάκια και τις βάζω σε μια κατσαρόλα όπου έχω ήδη βάλει τη μισή ζάχαρη. τις σκεπάζω με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις αφήνω να σταθούν για 24 ώρες.
7. Την επόμενη μέρα, βράζω το μείγμα σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
8. Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω μια κουταλιά χυμό λεμονιού, ανακατεύω και το κατεβάζω.
Η Συνταγή είναι της κας Σούλα Λεβέντη
Χρήσιμα Tips για το Περγαμόντο
- Η ζάχαρη: Η αναλογία είναι ένα κιλό ζάχαρη για κάθε 30 κομμάτια περγαμόντο. υπολόγισε την ποσότητα ανάλογα με τα φρούτα σου.
- Το βράσιμο: Το τριπλό βράσιμο και οι αλλαγές του νερού είναι απαραίτητα για να φύγει η πικράδα από τη φλούδα του περγαμόντου.
- Η ζάχαρη: Όσο περισσότερη ζάχαρη χρησιμοποιήσεις, τόσο πιο παχύρρευστο θα είναι το σιρόπι σου.








