Το Γλυκό ψυγείου βανίλια σοκολάτα είναι ένα επιδόρπιο που έχει μεγαλώσει γενιές. Με τις δύο διαφορετικές κρέμες του και τις στρώσεις από μπισκότα, είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που δεν απαιτεί ψήσιμο. Είναι η ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αλλά και για κάθε εποχή.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Γλυκό ψυγείου βανίλια σοκολάτα

Γλυκό ψυγείου βανίλια σοκολάτα

Eνα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά, το Γλυκό ψυγείου βανίλια σοκολάτα. Είναι ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και αφράτες κρέμες, που είναι ιδανικό για κέρασμα ή για το οικογενειακό τραπέζι. Εγώ το φτιάχνω συχνά και όλοι ξετρελαίνονται!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο Γλυκό ψυγείου βανίλια σοκολάτα θα χρειαστούμε:

Για τη βάση:

  • 3 πακέτα Μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 ποτήρι Γάλα (για να βουτήξουμε τα μπισκότα)

Για την κρέμα βανίλιας:

  • 1 λίτρο Γάλα (από το οποίο κρατάμε ένα ποτήρι χωριστά)
  • 4 κ.σ. Κορν φλάουερ
  • 3 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 κάψουλα Βανίλια

Για τη μους σοκολάτας:

  • 2 φακέλους Super Mousse σοκολάτας
  • Γάλα (όσο αναγράφεται στις οδηγίες του κουτιού)

Για το γαρνίρισμα:

  • Κερασάκια (εγώ χρησιμοποίησα δικά μου που είχα φτιάξει)

Instructions

Αρχικά, χτυπάμε τη μους και τη βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα που έχουμε κρατήσει και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουερ. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η κρέμα μας να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, φροντίζοντας η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια για να μην πιάσει πέτσα. Όταν κρυώσει η κρέμα, τη βάζουμε και αυτή στο ψυγείο.

Μετά από δύο ώρες ή, αν δεν βιαζόμαστε, την επόμενη μέρα, βγάζουμε τις κρέμες από το ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα την κρέμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψει (μπορεί να χρειαστεί λίγο γάλα ακόμα) και στη συνέχεια χτυπάμε και την κρέμα σοκολάτας για να αφρατέψει.

Σε ένα μεγάλο δίσκο για τούρτα ή σε ένα ταψί, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα σε γάλα και στρώνουμε 16 μπισκότα στη βάση. Πάνω από τη βάση απλώνουμε μια στρώση κρέμας βανίλιας. Προσθέτουμε άλλη μία στρώση βουτηγμένα μπισκότα και από πάνω μια στρώση κρέμας σοκολάτας. Συνολικά θα πρέπει να κάνετε έξι στρώσεις μπισκότων, εναλλάσσοντας τις κρέμες. Στο τέλος, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά του γλυκού με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.

Τέλος, κάνουμε ροζέτες με την σοκολατένια κρέμα που μας περίσσεψε και γαρνίρουμε με κερασάκια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και μετά από μία ώρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές στο Ρέας γεύσεις! Aristea Mpesiri 

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή