Κέικ με καρύδια και μαρμελάδα βερίκοκο.

Δημιουργός τους είναι ένα ουγγρος ζαχαροπλάστης παλιάς εποχής.
Αυτοί οι κύβοι υπάρχουν εδώ και 150 χρόνια. Η αρχική συνταγή είναι παρόμοια με αυτή μόνο που η διαφορά είναι στα αυγά. Η παλιά συνταγή έχει μόνο κρόκους αβγών και με αυτή πάει όλο το αυγό.
Το αγαπημένο κέικ της οικογένειάς μου. Το πιο νόστιμο κομμάτι κύβου είναι το τελευταίο, γιατί μαλάκωσε από το περίμενα και όλες οι γεύσεις ανακατεύτηκαν.

Υλικά

Για φύλλα
500 γρ αλεύρι
200 βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
Μια πρέζα αλάτι
1/2 ακατέργαστη μαγιά ή 10 γρ ξηρή
100 ml γάλα.

Για Γέμιση
500 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
200 γρ αλεσμένα καρύδια
100 γρ ζάχαρη.

Για το γλάσο
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
4 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με το αλεύρι, το αυγό και το γάλα όπου διαλύσατε τη μαγιά.
Παίρνετε μια λεία παχιά ζύμη βάρους περίπου 9oo gr. Από τη ζύμη φτιάχνουμε 4 κομμάτια των 220 γρ.


Αυτά είναι τα ακριβή μέτρα όταν έχει γινει σωστά, και η ζύμη μπορεί να χωριστεί με ακριβη τρόπο.
Το ταψί είναι 40cm x 24cm. Ανοιξτε το φύλλο στο μέγεθος ενός ταψιού. Βάλτε από πάνω 3 μεγάλες κουταλιές μαρμελάδα και απλώστε ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το 1/3 αλεσμένα καρύδια και τέλος το 1/3 ζάχαρη.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις άλλες 3 κρούστες. Τρυπάμε το τελευταίο φύλλο με ένα πιρούνι.


Αφήστε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά πριν το ψήσετε.
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν ψηθεί και κρυώσει το κέικ, το περιχύνουμε με το λιωμένο γλάσο σοκολάτας. Οι κύβοι είναι πιο νόστιμοι όσο μένουν, αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια στο σπίτι μας, τρώγονται αμέσως ή με το απογευματινό καφέ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠρασοσέλινο με Χοιρινό
Επόμενο άρθροΔεν έχω φάει ποτέ τόσο νόστιμο φαγητό…Όλοι θα θέλουν την συνταγή…Γρήγορη και οικονομική συνταγή💯