Γλυκό Ψυγείου με κρέμα μασκαρπόνε χωρίς ζελατίνη

Υλικά

• 1 πακέτο σαβουαγιάρ
• 250 ml γάλα
• 500 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
• 150 γρ. μασκαρπόνε
• 200 γρ. κομπόστα φρουτοσαλάτα (ανάμεικτα φρούτα σε σιρόπι)
• 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
• 50 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα η μερέντα αν θέλετε
• 50 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Βρέχουμε τα πτι μπερ στο γάλα και βάζουμε μια στρώση στον πάτο μιας φόρμας 28×18 εκ. (τσέρκι)
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε και χτυπάμε με δυνατή ταχύτητα με το μίξερ χειρός μέχρι ν αφρατέψει να γίνει σαντιγί.
Ρίχνουμε τα φρούτα ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε την σαντιγί πάνω στα μπισκότα.Στρώνουμε πολύ καλά.

Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο γάλα και τα τοποθετούμε πάνω στη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο όχι ξαπλωτά αλλά στηριγμένα στη μια πλευρά.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 6 ώρες.
Βγάζουμε απ το ψυγείο και διακοσμούμε με την λιωμένη λευκή σοκολάτα και την λιωμένη κουβερτούρα.
Ξεφορμάρουμε κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις!!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΨωμί Πολίτικο
Επόμενο άρθροΓιατί να Βάλετε ένα Μωρομάντηλο στο Πλυντήριο