Kιουνεφέ 

Υλικά

για το σιρόπι

300 γραμμάρια ‏Νερό
200 γραμμάρια ‏Ζάχαρη
1/2 λεμόνι ‏Τον χυμό
Υλικά για το κανταΐφι

1 πακέτο ‏Πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)
150 γραμμάρια ‏Βούτυρο αγελάδας λιωμένο
400 γραμμάρια ‏Τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βράζετε τα υλικά για 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός).
Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Για το κιουνεφέ

Βάζετε το φύλλο κανταΐφι σε μια επιφάνεια κοπής και μαδάτε όσο περισσότερο μπορείτε τις ίνες με τα χέρια σας για να τις ξεμπλέξετε.
Έπειτα τις ψιλοκόβετε λίγο μ’ ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές. Μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά κιουνεφέ σε τηγανάκι ή σε πυρίμαχα σκεύη. Η διαδικασία που ακολουθεί είναι ίδια και για τα δύο.
Σ’ ένα μπρίκι λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).
Αλείφετε ένα μικρό ταψάκι αλλουμινίου με λίγο βούτυρο, παίρνετε μια μικρή τούφα κανταΐφι, την απλώνετε στο σκεύος και την πιέζετε πολύ καλά ώστε να γίνει επίπεδη και να πάρει το σχήμα του σκεύους.

Μ’ ένα πινέλο τη ραντίζετε με λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχεί ελαφρώς.
Χτυπάτε το τυρί με το μίξερ χειρός ή με αυγοδάρτη, ώστε να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα, παίρνουμε μια κουταλιά σούπας από αυτό και την απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι.
Σκεπάζετε με μια άλλη τούφα κανταΐφι, έτσι ώστε να μη μένουν κενά.
Πιέζετε το κιουνεφέ με την παλάμη πολύ καλά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και συμπαγές.
Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο με το πινέλο και βάζετε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.

Τα βάζετε τα ταψάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνετε στους 170οC για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.
Μόλις είναι έτοιμα τα κιουνεφέ, τα σιροπιάζουμε αμέσως με λίγο κρύο σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως.
Διακόσμησα με λίγο τριμμενο φυστίκι αιγίνης και μια φράουλα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ ΠΙΟ πεντανόστιμη και πιο εύκολη συνταγή για τυρόψωμο που έχω φάει ποτέ
Επόμενο άρθροΛαχταριστά, αέρινα ζυμαράκια με τυρί.