Η γουρουνοπούλα στην λαδόκολλα, ένα φαγητό που είναι σκέτος μεζές! Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που απαιτεί υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Με το σωστό ψήσιμο, η πέτσα γίνεται τραγανή και το κρέας τόσο ζουμερό που λιώνει στο στόμα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Γουρουνοπούλα στην λαδόκολλα
Ανακαλύψτε τη συνταγή για γουρουνοπούλα στην λαδόκολλα, έναν παραδοσιακό μεζέ που γίνεται λουκούμι! Ακολουθήστε τα βήματα για τραγανή πέτσα και ζουμερό κρέας που λιώνει στο στόμα.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτόν τον υπέροχο μεζέ, θα χρειαστούμε:
- 3 κιλά Γουρουνοπούλα (όποιο κομμάτι προτιμάτε)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Σκόρδα
- Ελαιόλαδο
Instructions
Ξεκινάμε την εκτέλεση καψαλίζοντας την πέτσα με ένα φλόγιστρο, αν έχει τρίχες. Στη συνέχεια, πλένουμε πολύ καλά την γουρουνοπούλα και την στεγνώνουμε μέσα σε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά και να είναι σχεδόν στεγνή.
Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού άφθονο αλουμινόχαρτο και δύο-τρία φύλλα λαδόκολλας πάνω του. Τοποθετούμε την γουρουνοπούλα και την τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία, βάζοντας σκόρδο στις τρύπες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη και απλώνουμε ελαιόλαδο με την παλάμη μας σε όλη την επιφάνεια. Φροντίζουμε η πέτσα να είναι προς τα πάνω και τυλίγουμε το κρέας σφιχτά με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Όσο περισσότερο μείνει με τα καρυκεύματα, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η γουρουνοπούλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε το ταψί μέσα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το βάρος της γουρουνοπούλας, με την αναλογία μία ώρα ψησίματος ανά κιλό. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, φροντίζοντας να μην χάσουμε τους χυμούς του ταψιού. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς να σκεπάσουμε, μέχρι να γίνει η πέτσα τραγανή και να πάρει ένα όμορφο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες, αρκεί να έχετε υπομονή με τον χρόνο ψησίματος.
Η Συνταγή είναι της κας Mata Leventzoni
Χρήσιμα Tips για τη Γουρουνοπούλα
- Κανόνας ψησίματος: Θυμήσου τον κανόνα: όσα κιλά είναι το κρέας, τόσες ώρες ψήσιμο θέλει, τυλιγμένο.
- Υπομονή: Το πιο σημαντικό συστατικό σε αυτή τη συνταγή είναι η υπομονή. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει!









