Γρήγορες πιτούλες σε ένα τηγάνι

Συστατικά

1 αυγό
100 ml νερού
10 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) + 1 κσ για το τηγάνισμα
120 γρ αλεύρι 00 (ή 130 γρ αλεύρι ρυζιού)
1 κουταλάκι του γλυκού Μπεικιν παουντερ (ή μια πρέζα μαγειρικής σόδας)
Αλάτι για γεύση.

Εκτέλεση

Η προετοιμασία γρήγορων τηγανιτών είναι απλή
Απλώς βάλτε το αυγό σε ένα μπολ και κτυπήστε το με ένα πιρούνι.
Τώρα προσθέστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και νερό στο αυγό και χτυπήστε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε, το μπεικιν ή την σόδα, το αλάτι για γεύση και ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα να είναι λείο και χωρίς σβώλους.


Για κάθε πίτα θα χρειαστείτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί για περίπου ένα λεπτό, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίξτε το μείγμα στο ζεστό λάδι και κάντε το σχήμα στην πίτα.


Θα χρειαστούν περίπου 2 κουταλιές ζύμης για κάθε πιτούλα.
Μαγειρέψτε τις πιτουλες για περίπου ένα λεπτό και μισό ανά πλευρά. Μόλις μαγειρευτούν οι
πιτες , σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι και απολαύστε τις μόνες τους ή συνοδεύστε τις με τα αγαπημένα σας αλλαντικά και τυριά.

Προηγούμενο άρθρο3 Διαφορετικές Γεύσεις σε πουρέδες Πατάτας
Επόμενο άρθροΤα μπισκοτάκια Λεμονιού του καφέ σε 10 λεπτά