Φίλες μου, αυτό το Γρήγορο Κέικ 5 Λεπτών είναι κυριολεκτικά η συνταγή που θα σας σώσει τις μέρες που θέλετε κάτι σπιτικό και γλυκό, αλλά ο χρόνος σας πιέζει πολύ, καθώς είναι έτοιμο για τον φούρνο σε λιγότερο από πέντε λεπτά! Πρόκειται για ένα κέικ με κεφίρ, το οποίο του δίνει μια απίστευτη υφή, ενώ η βανίλια και οι σταφίδες γεμίζουν το σπίτι με υπέροχα αρώματα. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά για εκείνες τις απογευματινές λιγούρες που ζητάνε κάτι γρήγορο και νόστιμο!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Γρήγορο Κέικ 5 Λεπτών

Το γρήγορο κέικ 5 λεπτών κομμένο σε φέτες, με σταφίδες, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη

Ετοιμάστε το πιο αφράτο και αρωματικό Γρήγορο Κέικ 5 Λεπτών με κεφίρ και σταφίδες, που είναι ιδανικό για τις μέρες που θέλετε κάτι σπιτικό, αλλά δεν έχετε καθόλου χρόνο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βαθιά λεκάνη και 5 λεπτά για να ετοιμάσετε τη ζύμη. Είναι η τέλεια λύση για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας!

Prep Time 5 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για μια μεσαία φόρμα του κέικ θα χρειαστείτε:

  • 2 Αυγά
  • 2 ποτήρια (περίπου 300-320 γρ.) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι (περίπου 200-250 ml) Κεφίρ (ή ξινόγαλα / αραιωμένο γιαούρτι)
  • 1 ποτήρι (περίπου 200 γρ.) Ζάχαρη
  • 10 γρ. Μπέικιν Πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 1 πρέζα Βανίλια (βανιλίνη)
  • 100 γρ. Σταφίδα
  • 1 κ.σ. Βούτυρο (για τη φόρμα)

Instructions

Ακολουθήστε τα απλά βήματα για να έχετε έτοιμο το πιο γρήγορο κέικ.

Α. Προετοιμασία Ζύμης

1. Σε μια βαθιά λεκάνη, χτυπάω τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και το κεφίρ μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα.

2. Στη συνέχεια, ρίχνω σταδιακά το αλεύρι.

3. Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τις σταφίδες.

4. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν. προσέχω να μη χτυπήσω υπερβολικά τον χυλό.

Β. Ψήσιμο και Σερβίρισμα

5. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για κέικ (ή την καλύπτω με λαδόκολλα) και αδειάζω μέσα το μείγμα του κέικ.

6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30–35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το Κέικ .

7. Ελέγχω αν είναι έτοιμο βυθίζοντας μια ξύλινη οδοντογλυφίδα στο κέντρο. πρέπει να βγαίνει καθαρή.

8. Αφήνω το κέικ να κρυώσει.

9. Προαιρετικά, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη ή το περιχύνω με ένα γλάσο της επιλογής μου.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Τέλειο Κέικ

  • Το κεφίρ: Το κεφίρ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξινόγαλα ή με γιαούρτι που το έχετε αραιώσει με λίγο γάλα και 2-3 σταγόνες λεμόνι. Φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Οι σταφίδες: Αν θέλετε να μην κάτσουν οι σταφίδες στον πάτο του κέικ, αλευρώστε τις ελαφρά πριν τις ρίξετε στο μείγμα.
  • Μην ανοίξετε τον φούρνο: Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου πριν περάσουν τα 25 λεπτά, γιατί μπορεί να «κάτσει» το κέικ.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: