Στρούντελ κρέμα βανίλιας

Συστατικά:

Κρέμα:
• 1 λίτρο γάλα
• 100 κορν φλαουρ
• 100 γρ ζάχαρη
• άρωμα βανίλιας

Σιρόπι:
• 250 γρ ζάχαρη
• 300 ml νερό
• άρωμα βανίλιας

Επί πλέον:
• Φύλλα πίτας 400 γρ
• 3 αυγά
• 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 100 ml λάδι
• βούτυρο για να αλείψετε το ταψί
• ζάχαρη για διακόσμηση

Πώς να ετοιμάσετε στρούντελ με κρέμα βανίλιας:

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλαουρ και το κρύο γάλα.
Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Βράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
Στο τέλος προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.

Για το σιρόπι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό.
Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προς το τέλος προσθέτουμε το εσάνς βανίλιας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ανακατεύουμε τα αυγά με τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λάδι.
Χειριστείτε προσεκτικά τα φύλλα πίτας. Επειδή έφτιαξα τρία στρούντελ, χρησιμοποίησα τρία φύλλα πίτα για κάθε στρούντελ.
Εάν η συσκευασία έχει πολλά φύλλα, μπορείτε να βάλετε περισσότερα σε κάθε στρούντελ.
Αλείφουμε τα δύο πρώτα φύλλα πίτας από κάθε στρούντελ με ένα μείγμα αυγού και λαδιού.
Τοποθετούμε το τρίτο φύλλο και προσθέτουμε από πάνω το 1/3 της κρύας κρέμας.
Τυλίγουμε το στρούντελ και το τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο.
Ετοιμάζουμε τα άλλα δύο στρούντελ με τον ίδιο τρόπο.

Αλείφουμε από πάνω τα στρούντελ με το υπόλοιπο αυγό και λάδι.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20-35 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καφέ θέλετε.
Μόλις βγάλετε τα στρούντελ από το φούρνο τα περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Διακοσμούμε τα στρούντελ με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτη τούρτα Kinder
Επόμενο άρθροΠανεύκολο Σιμιγδαλένιο κέικ σοκολάτας