Ενα γρήγορο Κέικ που μοσχοβολάει και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς καθόλου! Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή όταν θέλω κάτι γλυκό στο τσακ μπαμ, χωρίς ζυγαριές και μίξερ. Γίνεται αφράτη και πεντανόστιμη. Πάμε να τη φτιάξουμε!

Υλικά:

300 ml  γιαούρτι
2 αυγά μεγάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη (περίπου μισή κούπα)
0,5 φλιτζάνια ηλιέλαιο (δηλαδή μισό φλιτζάνι)
220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου ενάμιση φλιτζάνι)
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (δηλαδή ένα ολόκληρο φακελάκι)
Βανίλια (εγώ βάζω ένα φακελάκι βανιλίνη)
(Προαιρετικά) Λίγη σοκολάτα σε κομματάκια ή σταγόνες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύω όλα μαζί με ένα σύρμα χειρός, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτω το  γιαούρτι μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύω ξανά με το σύρμα, μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ απευθείας στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύω όλο αυτό το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα, χωρίς σβόλους. Μην το παραχτυπήσετε!
Αλείφω καλά μια φόρμα για κέικ (ή ένα ταψάκι) με λίγο ηλιέλαιο και αν θέλω, την αλευρώνω ελαφρά.
Ρίχνω τη ζύμη στη φόρμα. Εγώ συνήθως σε αυτό το σημείο αποφασίζω να προσθέσω λίγη σοκολάτα σε κομματάκια ή σταγόνες μέσα στη ζύμη, ανακατεύοντας απαλά.
Ψήνω στο προθερμασμένο φούρνο για 35 έως 40 λεπτά. Για να σιγουρευτώ ότι είναι έτοιμο, το τρυπάω με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
Μόλις κρυώσει λίγο, αν θέλω, το πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Καλή απόλαυση! Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!

Αν δεν έχετε κεφίρ, το γιαούρτι είναι μια χαρά. Μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο γάλα αν είναι πολύ πηχτό.
Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 20-25 λεπτά για να μην “κάτσει” το κέικ.
Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για περισσότερο άρωμα, ή ακόμη και λίγα αποξηραμένα φρούτα.

ΠΗΓΗ