Πατάτες Ογκρατεν

Συστατικά

1 kgr κιλά πατάτες
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά μαλακό βούτυρο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις κόψτε σε φέτες . Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με το γάλα, την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα και το αλάτι και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Κόψτε το σκελίδες σκόρδου στο μέση και τρίψτε τις κομμένες πλευρές γύρω από το εσωτερικό ενός πυρέξ
Ρίξτε το μίγμα πατάτας και κρέμας στο πυρέξ και απλώστε ομοιόμορφα τις πατάτες. Ψήστε για 35 έως 40 λεπτά ή έως ότου οι πατάτες να χρυσίσουν και να βράσουν. Λίγο πριν τις βγαλετε αναψτε το γκριλ να πάρουν χρώμα.
Σερβίρετε ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε.

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα καλύτερα Τσουρέκια…δεν θα φτιάξετε άλλα
Επόμενο άρθροΜελοκούλουρα με Σταφίδα