Τα Δίχρωμα Κουλουράκια με Σταγόνες Σοκολάτας είναι μία συνταγή που θα σε ενθουσιάσει! Με την εμφάνισή τους και τη γεύση τους, είναι σίγουρο ότι θα κλέψουν την παράσταση σε κάθε περίσταση. Η αφράτη υφή και ο συνδυασμός βανίλιας-σοκολάτας με τις σταγόνες, τα κάνουν ακαταμάχητα.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Δίχρωμα Κουλουράκια με Σταγόνες Σοκολάτας

Φτιάξτε εύκολα δίχρωμα κουλουράκια με βούτυρο, κακάο και σταγόνες σοκολάτας. Μία αφράτη και εντυπωσιακή συνταγή για τα πιο νόστιμα σπιτικά κουλουράκια!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Δίχρωμα Κουλουράκια με Σταγόνες Σοκολάτας θα χρειαστούμε:
- 600 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
- 2 αυγά
- 3 κάψουλες βανίλιας
- Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
- 1-2 κουταλάκια του γλυκού αμμωνία
- 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Μία πρέζα αλάτι
- 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο
- Λίγη κανέλα
- 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό (για άλειμμα)
- Σταγόνες σοκολάτας (για στόλισμα)
Instructions
- Σε μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, την άχνη, το αλάτι, τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Έπειτα ρίχνουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία, επίσης το ξύσμα και τις βανίλιες.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Θέλουμε ζύμη αφράτη. Πριν ακόμα σφίξει, την χωρίζουμε στη μέση. Στο ένα μέρος ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι, για να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα. Στο άλλο μέρος, ρίχνουμε το κακάο και την κανέλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί και λίγο αλεύρι ακόμη, για να μην κολλάει και να είναι εύπλαστη.
- Κάνουμε μπαλάκια και με τις δύο ζύμες. Πλάθουμε με την καθεμία ζύμη ένα κορδόνι άσπρο και ένα καφέ, τα τυλίγουμε και φτιάχνουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με το κροκάδι, τα στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Με αυτή την δοσολογία, βγαίνουν 2 ταψιά του φούρνου, δηλαδή γύρω στα 40 κουλουράκια.
Η Συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα
Notes
Tips για τα Τέλεια Δίχρωμα Κουλουράκια
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Δίχρωμα Κουλουράκια με Σταγόνες Σοκολάτας σας αληθινά τέλεια! Το βούτυρο πρέπει να είναι οπωσδήποτε σε θερμοκρασία δωματίου για να ανακατευτεί σωστά. Όταν προσθέτεις την αμμωνία στο γάλα, να ξέρεις πως θα αφρίσει, είναι φυσιολογικό! Μην βάλεις όλο το αλεύρι μονομιάς· πρόσθετέ το σταδιακά μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη και να μην κολλάει. Αν η ζύμη σου φαίνεται πολύ μαλακή, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι. Μην τα ψήσεις υπερβολικά, γιατί θα στεγνώσουν· μόλις ροδίσουν ελαφρά, είναι έτοιμα!