Τα δίχρωμα κρουασανάκια μέλι και καρύδι είναι μια υπέροχη επιλογή για όσους αγαπούν τα αφράτα και νόστιμα γλυκά. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη σε ένα πανεύκολο γλυκάκι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, η γέμιση με μέλι και καρύδι προσθέτει μια παραδοσιακή νότα που θυμίζει τα γλυκά της γιαγιάς. Ιδανικά για πρωινό, σνακ στο σχολείο ή για να συνοδεύσουν τον καφέ σας.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Δίχρωμα Κρουασανάκια με Μέλι και Καρύδι
Φτιάξτε τα πιο εντυπωσιακά δίχρωμα κρουασανάκια, αφράτα και γεμάτα με την παραδοσιακή γέμιση μέλι και καρύδι. Μια εύκολη συνταγή για το σχολείο ή τον καφέ που διατηρείται και στην κατάψυξη! Μάθετε τα μυστικά της ζύμης που δεν κολλάει.
Ingredients
Για τη Ζύμη:
- 250 γρ. Γάλα χλιαρό
- 2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 8 γρ. Μαγιά Ξηρή
- 70 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 Βανίλιες
- 550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. Λιωμένο Βούτυρο
- 10 γρ. Κακάο Σκόνη
Για τη Γέμιση Μέλι και Καρύδι:
- 100 γρ. Καρύδια τριμμένα
- 100 γρ. Μέλι
- 1 1/2 κουταλάκι γλυκού Κανέλα Σκόνη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
Εναλλακτική Γέμιση:
- 200 γρ. Πραλίνα
Για το Άλειμμα:
- 1 Αυγό
Instructions
Βήμα 1: Ετοιμάζω τη Βάση της Ζύμης
Ξεκινώ να φτιάχνω αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και τη μαγιά. Βεβαιώνομαι ότι όλα τα υλικά βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου γιατί έτσι ενεργοποιείται καλύτερα η μαγιά. Στη συνέχεια, τα ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως και να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Βήμα 2: Προσθέτω το Αλεύρι και Ζυμώνω
Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά και αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μου. Αρχικά, η ζύμη κολλάει στα χέρια μου, όμως δεν ανησυχώ καθόλου. Αυτό θα διορθωθεί στο επόμενο βήμα όταν προσθέσω το λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζω το ζύμωμα με υπομονή μέχρι να έχω μία ζύμη που δεν κολλάει πια στα χέρια μου και είναι μαλακή και ελαστική.
Βήμα 3: Δημιουργώ τη Δίχρωμη Ζύμη
Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια. Στο ένα κομμάτι προσθέτω το κακάο σκόνη και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά και να πάρει ένα όμορφο σοκολατί χρώμα. Έτσι, έχω τώρα δύο ζύμες: μία λευκή και μία σοκολατένια. Τις σκεπάζω και τις δύο με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας και τις αφήνω σε ζεστό μέρος της κουζίνας να φουσκώσουν για περίπου μία ώρα.
Βήμα 4: Ετοιμάζω τη Γέμιση Μέλι και Καρύδι
Ενώ οι ζύμες φουσκώνουν, ετοιμάζω τη γέμιση. Ανακατεύω σε ένα μικρό μπολάκι τα τριμμένα καρύδια με το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αυτός ο συνδυασμός μυρίζει απίστευτα και προσθέτει μία πλούσια γεύση στα κρουασανάκια μας. Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω και πραλίνα σοκολάτας για όσα κρουασανάκια θέλω.
Βήμα 5: Διαμορφώνω τις Ζύμες
Όταν οι ζύμες έχουν φουσκώσει και διπλασιάσει το μέγεθός τους, τις πατάω ελαφρώς με τα χέρια μου ώστε να φύγει ο αέρας. Μετά, χωρίζω την κάθε μία ζύμη σε επτά μπαλάκια ίσου μεγέθους. Συνολικά, θα έχω δεκατέσσερα μπαλάκια: επτά λευκά και επτά σοκολατένια.
Βήμα 6: Ανοίγω και Γεμίζω τα Κρουασανάκια
Λαδώνω ελαφρά τον πάγκο εργασίας μου για να μην κολλήσει η ζύμη. Παίρνω από ένα μπαλάκι από κάθε χρώμα, τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο και με τον πλάστη τα ανοίγω σε ένα λεπτό φύλλο. Με το εξάρτημα που κόβουμε την πίτσα, κόβω λωρίδες περίπου 3-4 εκατοστών. Γεμίζω κάθε λωρίδα με τη γέμιση μέλι και καρύδι στη μέση, την κλείνω και τη διπλώνω δίνοντας σχήμα κρουασάν. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με όλα τα μπαλάκια.
Βήμα 7: Ψήνω τα Δίχρωμα Κρουασανάκια
Τοποθετώ όλα τα κρουασανάκια που έφτιαξα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο απόσταση μεταξύ τους. Αλείφω την επιφάνειά τους με χτυπημένο αυγό για να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν υπέροχα. Όταν βγουν από τον φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρω.
Χρήσιμα Tips & Αποθήκευση
- Θερμοκρασία: Είναι πολύ σημαντικό το γάλα και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να βοηθήσουν τη μαγιά να δουλέψει σωστά.
- Μπαλάκια: Για να βγουν ομοιόμορφα τα κρουασανάκια, προσπάθησε να ζυγίσεις τα μπαλάκια ζύμης.
- Κατάψυξη: Εάν δεν καταναλωθούν άμεσα, μπορείς να τα διατηρήσεις τυλιγμένα στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.
Σχετικές Συνταγές
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες αφράτες συνταγές και μυστικά ζαχαροπλαστικής στο xrysoskoufaki.gr: