Καρυδόπιτα Ψυγείου με Κρέμα Βανίλιας

Η Συνταγή είναι του pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

4 Μεσαία Αυγά ή 225 γρ
75 γρ Αλεύρι που Φουσκώνει μόνο του. (Φαριναπ)
128 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
90 γρ Καρύδια Χονδροκομμένα
5 γρ Μπεικιν παουντερ
4 γρ Κανέλα σκόνη
2 γρ Γαρύφαλλο σκόνη

Για το Σιρόπι
225 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
225 γρ Νερό
8 γρ Κονιάκ

Για την Κρέμα Βανίλιας
500 γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
43 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
2 κρόκους Αυγών ή 40 γρ
Λίγο αλάτι
85 γρ Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε Σαντιγί

Για Διακόσμηση
Κανέλα και Καρύδια Χονδροκομμένα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά να ασπρίσουν και να διπλασιάσουν τον όγκο τους
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια το αλεύρι την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξει τ αυγά έχουν ασπρίσει και έχουν διπλασιαστεί στον όγκο.
Αποσύρουμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε τα στέρεα υλικά στα χτυπημένα αυγά και απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 28 X 21 cm και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μην το φοβηθείτε φουσκώνει αρχικά η καρυδόπιτα αλλά μετά κάθεται ελαφρώς λόγω που έχει λίγη ποσότητα αλεύρι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

Αφού κρυώσει Η καρυδόπιτα μας Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά ζάχαρη και νερό στην κατσαρόλα εκτός από το κονιάκ και βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά από τη στιγμή του βρασμού μετά τα 5 λεπτά κλείνουμε. Στο σιρόπι και ρίχνουμε το κονιάκ σιροπιάζουμε αμέσως στην Κρύα καρυδόπιτα όσο απορροφάει καρυδόπιτα το σιρόπι φτιάχνουμε Τη βελούδινη κρέμα βανίλιας

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη το αλεύρι τις βανίλιες χτυπάμε λίγο τους κρόκους με το σύρμα και τους προσθέτουμε στο γάλα βάζουμε
σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα μας όταν είναι έτοιμη την αδειάζουμε σε μπολ καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια ώστε να μην πιάσει κρουστά αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμη κρύα και πραγματικά βελούδινη κρέμα μας έχω χτυπήσει και 85 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε την κρέμα
βανίλιας απλώνω ομοιόμορφα την κρέμα βανίλιας επάνω στην καρυδόπιτα πασπαλίζουμε κανέλα σε σκόνη και χοντροκομμένα καρύδια και βάζω ψυγείο 2-3 ώρες να σφίξει

Ετοιμη καρυδόπιτα μας για σερβίρισμα ότι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει καρυδόπιτα με κρέμα

 

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με τυριά και μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΣούπα με ρεβίθια και ζυμαρικά