Αυτή η κρέμα είναι όνειρο, ειδικά για όσους αγαπάμε την καρύδα. Είναι τόσο πανεύκολη, δροσερή και μυρωδάτη, ιδανική για να γλυκαθούμε χωρίς πολύ κόπο. Εγώ τη φτιάχνω συχνά όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο. Πάμε να δούμε πώς την κάνω!
Υλικά:
6 ποτήρια φρέσκο γάλα
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 από ένα σακουλάκι ινδοκάρυδο 200 γραμμαρίων (δηλαδή περίπου 150 γρ.)
(Προαιρετικά) 1 κάψουλα βανίλια ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας (εγώ συνήθως δεν βάζω, μου αρέσει μόνο η γεύση της καρύδας)
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνω το γάλα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Αν θέλω, προσθέτω και τη βανίλια.
Ανακατεύω καλά με ένα σύρμα, εκτός φωτιάς, μέχρι να διαλυθούν τελείως το κορν φλάουρ και η ζάχαρη και να μην υπάρχουν σβόλοι.
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζω να ανακατεύω διαρκώς με το σύρμα. Είναι σημαντικό να ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο.
Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, ρίχνω μέσα τα 3/4 από το ινδοκάρυδο. Συνεχίζω το ανακάτεμα.
Μόλις αρχίσει η κρέμα να βγάζει μεγάλες φουσκάλες (να “κοχλάζει”), είναι έτοιμη.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αδειάζω την κρέμα σε μια φόρμα (μπορεί να είναι στρογγυλή, πυρέξ ή ακόμα και ατομικά μπολάκια).
Πασπαλίζω από πάνω το υπόλοιπο ινδοκάρυδο (το 1/4 που περίσσεψε).
Αφήνω την κρέμα να κρυώσει λίγο στον πάγκο και μετά τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα, για να παγώσει καλά και να σφίξει.
Θα με θυμηθείτε! Είναι σκέτη απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της κας Helen YiatrouΣαν το φαΐ εν έχει