Κεκάκια με νουτέλα και σοκολάτα
Υλικά για τη βασική ζύμη
4 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
1 και μισό ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3 επίπεδα (πλαστικά) φλιτζάνια αλεύρι
ένα ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για γέμιση και διακόσμηση
200 γρ κρέμα φουντουκιού Νουτέλα
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
για την ζύμη
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφρώδες μείγμα.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ενσωματώνουμε πολύ απαλά στο μείγμα τα τρία ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέστε επίσης το γάλα με το διαλυμένο μέσα μπεικιν
Στρώνουμε ένα μικρό παραλληλόγραμμο ταψί (22εκ) με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, ισιωνουμε καλά.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ η επιφάνεια του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει, κόβουμε το κέικ σε 8 ορθογώνια
Πάρτε ένα παραλληλόγραμμο και απαλά, με τη μύτη ενός πολύ κοφτερό μαχαιριού, χωρίστε κάθε παραλληλόγραμμο σε τρία μέρη.
Τώρα απλώστε μια στρώση Nutella ή μια απλώσιμη κρέμα της επιλογής σας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Συνεχίστε έτσι με όλα τα ορθογώνια
Λιώνουμε τη σοκολάτα για τη διακόσμηση σε μπεν μαρί και βουτάμε ελαφρά ένα ένα τα κεκακια στη μακριά βάση. Τοποθετήστε τα σε μια σχάρα με τη βάση που εχει την σοκολάτα προς τα πάνω, ώστε να στεγνώσουν.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο τακτοποιημένα σε χαρτί ψησίματος στο ταψί για να στεγνώσουν γρήγορα
Μόλις η βάση της σοκολάτας γίνει στερεή γυρίστε τα από την άλλη και πάρτε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα, τοποθετήστε τη σε ένα σακουλάκι με λεπτό ακροφύσιο και διακοσμήστε την επιφάνεια του
H συνταγή είναι της Patrizia Musacco
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Υπέροχα κεκάκια με μαρμελάδα
Υλικά:
Εκτέλεση:
ΠΗΓΗ