Κεκάκια με νουτέλα και σοκολάτα

Υλικά για τη βασική ζύμη

4 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
1 και μισό ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3 επίπεδα (πλαστικά) φλιτζάνια αλεύρι
ένα ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για γέμιση και διακόσμηση

200 γρ κρέμα φουντουκιού Νουτέλα
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

για την ζύμη
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφρώδες μείγμα.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ενσωματώνουμε πολύ απαλά στο μείγμα τα τρία ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέστε επίσης το γάλα με το διαλυμένο μέσα μπεικιν

Στρώνουμε ένα μικρό παραλληλόγραμμο ταψί (22εκ) με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, ισιωνουμε καλά.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ η επιφάνεια του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει, κόβουμε το κέικ σε 8 ορθογώνια

Πάρτε ένα παραλληλόγραμμο και απαλά, με τη μύτη ενός πολύ κοφτερό μαχαιριού, χωρίστε κάθε παραλληλόγραμμο σε τρία μέρη.
Τώρα απλώστε μια στρώση Nutella ή μια απλώσιμη κρέμα της επιλογής σας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Συνεχίστε έτσι με όλα τα ορθογώνια

Λιώνουμε τη σοκολάτα για τη διακόσμηση σε μπεν μαρί και βουτάμε ελαφρά ένα ένα τα κεκακια στη μακριά βάση.  Τοποθετήστε τα σε μια σχάρα με τη βάση που εχει την σοκολάτα προς τα πάνω, ώστε να στεγνώσουν.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο τακτοποιημένα σε χαρτί ψησίματος στο ταψί για να στεγνώσουν γρήγορα
Μόλις η βάση της σοκολάτας γίνει στερεή γυρίστε τα από την άλλη και πάρτε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα, τοποθετήστε τη σε ένα σακουλάκι με λεπτό ακροφύσιο και διακοσμήστε την επιφάνεια του

H συνταγή είναι της Patrizia Musacco

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υπέροχα κεκάκια με μαρμελάδα

Κεκάκια με μαρμελάδα

Υλικά:

• 200 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
• 200 γρ. ζάχαρη καστανή
• 3 αβγά
• 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
• 250 γρ. φράουλα, μαρμελάδα
• 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
• αλάτι

Εκτέλεση:

• Βάζουμε χαρτάκια για muffins σε θήκες για 12 muffins.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ° C στον αέρα.
• Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ανοίξει το χρώμα και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και μετά προσθέτουμε και τα αυγά.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
• Μοιράζουμε το μείγμα στα 12 χαρτάκια.
• Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και όταν το ακουμπάμε να είναι σταθερά. Αφήνουμε χωρίς να βγάλουμε τα χαρτάκια, να κρυώσουν για 10 λεπτά και αφαιρούμε από τις φόρμες και όσο είναι ζεστά πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε να κρυώσουν.
• Στο τέλος με ένα κορνέ από την κάτω πλευρά γεμίζουμε με τη μαρμελάδα