Αυτό το εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου συνδυάζει τρεις αγαπημένες γεύσεις: σοκολάτα, βανίλια και φράουλα. Είναι τέλειο για ζεστές μέρες και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνεται με απλά υλικά και δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Υλικά:

1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια
1 λίτρο γάλα
500γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή φυτική (προσοχή στην γλυκύτητα)
40-60γρ σιρόπι φράουλα
2 συσκευασίες μπισκότα digestive 500γρ ή κάποιο άλλο μπισκότο
Κομμάτια ή τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα
Ταψί 25Χ35

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τις κρέμες:

Βανίλια: Χτυπήστε τη κρέμα βανίλιας με 400 γραμμάρια γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε την στην άκρη.
Σοκολάτα: Επαναλάβετε τη διαδικασία με την κρέμα σοκολάτας και 400 γραμμάρια γάλα.
Στήνουμε το γλυκό:

Σε ένα ταψί, βουτήξτε ελαφρώς τα μπισκότα στο γάλα και τοποθετήστε τα σε μια στρώση.
Απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα.
Επαναλάβετε με μια ακόμα στρώση μπισκότων και την κρέμα βανίλιας.
Αν χρειαστεί, ρίξτε λίγο γάλα στην κρέμα βανίλιας για να την αραιώσετε.
Γαρνιτούρα:

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος (ή την φυτική) μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέστε το σιρόπι φράουλας και ανακατέψτε απαλά.
Απλώστε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό.
Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα.
Ψυγείο:

Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.

Συμβουλές:

Μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα του σιροπιού φράουλας σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη στην κρέμα σοκολάτας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπισκότου σας αρέσει.
Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για ζεστό καλοκαίρι, καθώς είναι δροσερό και εύκολο στην παρασκευή του.

H συνταγή είναι του κου Γιώργου Ζώλη δείτε εδώ το βίντεο της συνταγής

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά

300 γρ γραμμάρια κανταΐφι στο φούρνο
180 γρ Βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
260 ml. νερό
1 κγ λεμονι
Φλούδα μισου πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μέλι

Για την κρέμα:
700 ml φρέσκο ​​γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σακ άμυλο βανίλιας (Γιωτης)
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και για να γίνει πιο αφράτο το κανταΐφι, βουτήξτε τα χέρια σας στο βούτυρο πριν αρχίσετε το ξάσιμο. Δεν θα κάνετε παραπάνω από πέντε λεπτά.
Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα εκατοστά και απλώστε ομοιόμορφα το κανταΐφι και περιχύστε το με το βούτυρο.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για ¾ της ώρας περίπου ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Περιχύνεται με το σιρόπι, το οποίο παρασκευάζεται ρίχνοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το μέλι και την πορτοκαλόφλουδα.
Το βάζουμε στη φωτιά το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά και το αποσύρουμε από την εστία.

Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας φρέσκο ​​γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας ζάχαρη και άμυλο διαλυμένο σε λίγο νερό. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το σιροπιαστό κανταΐφ περιχύνεται με τη ζεστή κρέμα.
Αφήνεται να κρυώσει στο ψυγέιο για 1 ώρα και καλύπτουμε με τι σαντιγί που φτιάχνουμε χτυπώντας παγωμένη κρεμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε από πάνω αλεσμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: kulinarensvqtsgeri

 

Προηγούμενο άρθροΡεβιθόπιτα
Επόμενο άρθροΧοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κρασιού και λαχανικά