Οι τηγανίτες με μήλο ή Philadelphia είναι η απόλυτη επιλογή για ένα υπέροχο, γλυκό ξεκίνημα της ημέρας, γεμίζοντας το σπίτι με ένα υπέροχο άρωμα κανέλας και λεμονιού, που σε καλεί να πάρεις μια ακόμα μπουκιά. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να τις φτιάξω και εγώ, συνδυάζοντας δύο διαφορετικές γεύσεις που τις κάνουν απίστευτα μαλακές και πεντανόστιμες, δίνοντας μια μοναδική αίσθηση απόλαυσης. Μπορείς να επιλέξεις ποια γεύση θες να φτιάξεις ή γιατί όχι, να φτιάξεις και τις δύο!


Υλικά για Τηγανίτες Μήλου

  • 1 κιλό μήλα
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml γάλα
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι τύπου 00
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση για τις Τηγανίτες Μήλου

Ξεφλουδίζω και κόβω τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός.

Έπειτα, προσθέτω εναλλάξ το γάλα και το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν μία υφή ζύμης.

Στη συνέχεια, ανακατεύω μέσα και το μπέικιν πάουντερ και τα κομμάτια μήλου. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών, σχηματίζω τα πιτάκια και τα αφήνω να πέσουν στο καυτό λάδι.

Τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τα στραγγίζω και τα αφήνω να κρυώσουν λίγα λεπτά. Τέλος, τα περνάω όσο είναι ακόμα ζεστά σε κρυσταλλική ζάχαρη.


Υλικά για Τηγανίτες με Philadelphia

  • 200 γρ. Philadelphia (ή άλλο τυρί που απλώνεται)
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml γάλα
  • 20 ml λιμοντσέλο ή άλλο λικέρ
  • Τριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση για τις Τηγανίτες Philadelphia

Σε ένα μπολ, ρίχνω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτω το Philadelphia και ανακατεύω με μια σπάτουλα ή σύρμα χειρός.

Στη συνέχεια, προσθέτω το μείγμα γάλακτος και λικέρ μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

Ζεσταίνω το λάδι και πάντα με δύο κουτάλια φτιάχνω τα πιτάκια. Τα βουτάω στο λάδι και τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τέλος, τα περνάω σε κρυσταλλική ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμες, είναι μαλακές, αλλά μόλις κρυώσουν θα έχουν τη σωστή συνοχή.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 30-35 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τις Τηγανίτες

Για τις τηγανίτες με μήλο, αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο άρωμα, βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα στη ζύμη.

Μην παραγεμίσετε το τηγάνι κατά το ψήσιμο. Ψήστε τις τηγανίτες σε δόσεις για να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιμοντσέλο, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο λικέρ ή απλά να το παραλείψετε και να βάλετε μόνο γάλα.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Michela Guerra