Κέικ Αμυγδάλου

Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο γλυκάκι, γρήγορο και εύκολο να φτιάξετε το κέικ αμυγδάλου
Πολύ λίγα συστατικά και σε σύντομο χρόνο είναι αρκετά για να κατακτήσουν τους καλεσμένους σας με μία μοναδική γεύση, κατάλληλο για όλους και για όλες τις περιπτώσεις.

Συστατικά:

– 200 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
– 200 g ζάχαρης
– 5 αυγά
– 6 g μπεικιν παουντερ
– 1 πρέζα αλάτι
– 10 ml λικέρ μαρασκίνο

Για να διακοσμήσω:
ζάχαρη άχνη για γεύση
– ζαχαρωμένα κεράσια

Μέθοδος:

Για να προετοιμάσετε το κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι, αρχίστε να διαχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάτε τα ασπράδια καλά με ένα ηλεκτρικό μπλέντερ με μια πρέζα αλάτι έως ότου γίνει μαρεγκα και στη συνέχεια αφήστε το.
Προχωρήστε και χτυπήστε με το ηλεκτρικό μπλέντερ τους κρόκους αυγού με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα, προσθέστε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε την μαρεγκα και αλευριού αμυγδάλου σε εκείνο των κρόκων σε μικρές δόσεις (2 κσ μαρεγκα 2 αλευρι αμυγδάλου),

ανακατέψτε απαλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, με ελαφριά κίνηση από κάτω προς τα πάνω.

Προσθέστε το κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε τα καλά και τέλος προσθέστε το λικέρ μαρασκίνο λίγο κάθε φορά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φορμα διαμέτρου 25 cm που έχει προηγουμένως βουτυρωθεί και αλευρωθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μεταφοράς στους 170 ° για περίπου 40 λεπτά.
Επίσης προσαρμόστε ανάλογα με το φούρνο σας.
Πριν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, πραγματοποιήστε τη δοκιμή οδοντογλυφίδας.
Όταν ψηθεί, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει στην φόρμα.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κέικ σε ένα δίσκο και πασπαλίστε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και διακοσμήστε με ζαχαρωμένα κεράσια.


Τώρα μπορείτε να σερβίρετε το αλεύρι κέικ αμυγδάλου!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Λαδιού (Νηστίσιμα)
Επόμενο άρθροΜπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας και θυμάρι (Νηστίσιμο)