Το σουφλέ με ψωμί είναι μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις για να εκπλήξεις την οικογένειά σου, μετατρέποντας το μπαγιάτικο ψωμί σε ένα χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο. Μου αρέσει πολύ να το φτιάχνω για το κυριακάτικο πρωινό, καθώς είναι μία γρήγορη λύση, που συνδυάζει την απαλή υφή του σουφλέ με την τραγανή κρούστα του τυριού. Μόλις το δοκιμάσεις, θα καταλάβεις γιατί είναι τόσο αγαπημένο.


Υλικά για το Σουφλέ με Ψωμί

  • 1 τεμάχιο μπαγκέτα
  • 500 ml γάλα
  • 5 τεμάχια αυγά
  • 20 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Τριμμένο τυρί (όσο θέλετε)
  • Αλάτι

Εκτέλεση της Συνταγής

1. Προετοιμασία του μείγματος.
Χτυπάω τα αυγά μαζί με το γάλα, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και λίγο αλάτι, και ανακατεύω καλά. Αυτό είναι το μείγμα που θα δώσει την απαλή υφή στο σουφλέ με ψωμί.

2. Συναρμολόγηση στο ταψί.
Κόβω τη μπαγκέτα σε φέτες και τις αραδιάζω στο ταψί που θα χρησιμοποιήσω. Ρίχνω το μείγμα των αυγών και του γάλακτος πάνω από τις φέτες ψωμιού. Τις αφήνω για περίπου 5 λεπτά να απορροφήσουν καλά το υγρό.

 

 

3. Τελικές πινελιές και ψήσιμο.
Αναποδογυρίζω τις φέτες του ψωμιού για να βραχούν και από την άλλη πλευρά. Τις πασπαλίζω με αρκετό τριμμένο τυρί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και το σουφλέ να φουσκώσει.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Επιπλέον Χρόνος: 5 λεπτά αναμονής

Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Σουφλέ

Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις στη φέτες ψωμιού λίγη πάπρικα ή ρίγανη πριν τις βάλεις στο ταψί.

Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος του τριμμένου τυριού με τυρί ένταμ ή γραβιέρα.

Αυτό το σουφλέ με ψωμί είναι τέλειο και για να αξιοποιήσεις μπαγιάτικη μπαγκέτα ή ψωμί του τόστ.

Find more delicious recipe here