Υλικά

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
5 μεγάλα αυγά, κρόκοι και ασπράδια διαχωρισμένα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας                                                        1 κουταλιά σουπας Ζάχαρη Αχνη

Πώς θα φτιάξουμε Σουφλέ Βανίλιας:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Λιώνουμε το βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε αργά το αλεύρι και σχηματίστε ένα μείγμα . Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και θερμαίνουμε σε μέτρια χαμηλά μέχρι να βράσει.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και σιγά-σιγά ρίξτε το και χτυπήστε μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλλα σε χαμηλή φωτιά και  για ένα λεπτό ή δύο  ενώ το ανακατώνετε. Το μείγμα πρέπει να πήξει.

Αφαιρέστε από τη φωτιά αφού πήξει και αφήστε το να κρυώσει λίγο για περίπου δέκα λεπτά. Ενώ κρυώνει, χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα άλλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ. Χτυπήστε το μίγμα των κρόκκων αυγού στο μίγμα της κρέμας να γίνει μία smoothy κρέμα. Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει σαντιγύ. Ρίξτε και ανακατέψτε την σαντιγύ στο προγούμενο μείγμα. Μοίρασε το μείγμα σε 4 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και βάλε τα σε προθερμασμένο φούρνο, 15-20 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Φωτό

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Μυζηθρόπιτα
Επόμενο άρθροΤάρτα με Σπανάκι και Ελιές