Τυρόψωμο

Να είστε υγιείς και κυρίως ο εαυτός σας! Σήμερα, μοιράζομαι μαζί σας αυτό το τυρόψωμο αφιερωμένο σε όλους εσάς! Πρόκειται για ένα κεικ τυριού που ο καθένας σας μπορεί να φτιάξει χωρίς πολύ κόπο αν ακολουθήσετε τη συνταγή μου!

Υλικά:

1,1 κιλό αλεύρι
15 g ξηρή ή 42 g φρέσκια μαγιά
250 ml φρέσκο ​​γάλα
250 ml νερό
1 1/2 κ.γ αλάτι
2 1/2 κ.γ. ζάχαρη
125 ml λάδι ή ελαιόλαδο (προαιρετικά)
2 αυγα

Για τη γέμιση:
50-60 γρ βούτυρο
300-350 γρ τυρί

Για επάλειψη:
2 κρόκοι αυγών
20 ml φρέσκο ​​γάλα
Σουσάμι για διακόσμηση (μπορείτε να προσθέσετε παπαρουνόσπορο ή άλλους αν θέλετε).

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και το νερό στον φούρνο μικροκυμμάτων και τα βάζουμε σε ένα μπολ μεγάλο Προσθέτουμε την μαγιά την ζάχαρη, αλάτι και ανακατευουμε με μια σπατουλα σιλικόνης.
Στην συνέχεια σπάμε μεσα τα αυγά και ανακατευουμε πάλι με την σπατουλα να διαλλυθούν και ρίχνουμε και το λάδι.
Ξεκινάμε τώρα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το κουτάλι και ανακατευουμε μέχρι να γινει ζύμη και μετά ξεκινάμε το ζύμωμα με τα χερια μέχρι να πάρουμε μια μη κολλώδης ζύμη.
Την αλείφουμε με λάδι και την σκεπαζουμε καλα με πετσετα και το σφραγίζουμε και το αφήνουμε περίπου 40 λεπτα έως μία ωρα σε ζεστό μέρος.
Μόλις περάσει η ώρα το βγάζουμε και το ζυμώνουμε ελαφρά να φυγει ο αέρας και το βγάζουμε σε αλευρωμένο και το ανοιγουμε σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμο φύλλο πάχος   2 mm  και το αλείφουμε με βούτυρο καλά.

Σ ένα άλλο μπολ τριβουμε την φέτα και την απλώνουμε στην μεγάλη πλευρά του φύλου και τυλίγουμε σε ρολό μέχρι την μέση του φύλλου. Στο άλλο μισό φύλλο κάνουμε καθετε χαραματιές 2 εκ μεταξύ τους και όχι μεχρι το τέλος του φύλλου.

 


Μετα συνεχίζουμε απο εκει που σταματήσαμε το ρολό μεχρι τέλους.
Το κορδόνι που σχηματίστηκε το κάνουμε σαλιγκαρι και το βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος Και το σκεπάζουμε με μια μεβράνη και πετσετα και το αφήνουμε να φουσκώσει.


Μετα το αλείφουμε με μειγμα κρόκων αυγών και γάλα και αλειφουμε το τυρόψωμο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς

 

μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκότρινο χρώμα.

Καλή Απόλαυση

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑλμυρό Κέικ με κολοκύθι
Επόμενο άρθροΤούρτα Παντεσπάνι…Καλό στη γεύση ακόμα και χωρίς γέμιση