Κέικ δίχρωμο με κρέμα γάλακτος

Υλικά

4 αυγά
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
150 γρ ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
150 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 λεμόνι
250 αλεύρι + 50 γρ κορν φλαουερ
12 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας φυσικό κακάο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα, με διάμετρο 23 εκ. Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπεικιν και το κορν φλαουερ σε ένα μπολ.

Χτυπάω καλά τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα του λεμονιού, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλαουερ.
Χώρισα ένα μπολ από το μείγμα και το ανακατεύω με το κακάο.
Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα του κέικ το μισό λευκό μείγμα
Κουταλιά-κουταλιά αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ με το λευκό μεείσμα το μείγμα με το κακάο.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά και μπλέκουμε το σκούρο με το ανοιχτόχρωμο μίγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια, ψήνουμε στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στην μεσαία σχάρα του φούρνου, στους 160°C για περίπου 50 λεπτά. Πριν βγάλουμε το ζουμερό κέικ από το φούρνο πρέπει να ελέγξουμε αν ψήθηκε στην καρδιά του.

Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος μπήγουμε την λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του κέικ.
Αν βγει καθαρή από ζύμη η λάμα τότε το κέικ είναι καλοψημένο. Πασπαλίζουμε με ζαχαρη άχνη

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦορτωμένη ψητή πατάτa…για μεσημεριανό ή βραδινό.
Επόμενο άρθροΕίναι οι κολοκυθοκεφτέδες του Καλοκαιριού…όσοι τους φτιάξανε δε τους αλλάξανε