Μίνι Πιτσάκια

Η ζύμη είναι πολύ καλή και η γέμιση θα σας αρέσει πολύ. Θα γράψω τι γέμιση έβαλα.

Συστατικά περ. για 20 – 22 τεμάχια

Αλεύρι – 500 g
Ζεστό γάλα – 400 ml
Λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
Νωπή μαγιά – 25 g ή ξηρή – 8 g
Ζάχαρη – 0,5 κουταλάκι του γλυκού.
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Γέμιση:
Τοματοπολτός – 4 κουταλιές της σούπας
Νερό – 50 ml
Μέτριο κρεμμύδι – 1
Σκόρδο – 2 σκελίδες
Ζάχαρη – 0,5 κουταλιές της σούπας
Λάδι – 1 κουταλιά της σούπας.
Ρίγανη, βασιλικός – 0,5 κουταλιές της σούπας. ( Προαιρετικά)
Λάδι – 1 κουταλιά της σούπας.
Αλάτι και πιπέρι 
Σαλάμι ή λουκάνικο – 150 g (κομμένο σε κύβους)
Τριμμένο τυρί – 100 g και 30 g – για επικάλυψη

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Προσθέστε τη ζάχαρη, τη μαγιά στο ζεστό γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Αλατίζουμε στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι, πολτοποιούμε και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με μια χαρτοπετσέτα και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 40-45 λεπτά.
Η ζύμη πρέπει να αυξηθεί σε όγκο 2-3 φορές.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Θρυμματίζουμε, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το νερό και όλα τα μπαχαρικά και σιγοβράστε για λίγα λεπτά.
Όταν πήξει η γέμιση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Περνουμε την φουσκωμένη ζύμη με τα χέρια μας και την τοποθετούμε σε επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι.

Ζυμώνουμε ξανά για να έχουμε ομοιογενή σύσταση, χωρίζουμε σε δύο μέρη για να σχηματίσουμε μια μπάλα.
Παίρνουμε ένα μέρος και ανοιγουμε σε μια στρώση. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σάλτσα, απλώνουμε το λουκάνικο κομμένο σε
κύβους. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τυλίγουμε απαλά τη στρώση σε ρολό. Κλειστε τη ραφή και βάλτε τη ραφή του ρολού προς τα κάτω. Με ένα κοφτερό λεπτό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε κύκλους πάχους 2 εκ. Απλώνουμε τους κύκλους επίπεδα σε ένα ταψί σε απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο μισό της ζύμης.
Ψήνετε τις μίνι πίτσες στο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμη η ζύμη, περίπου 17-20 λεπτά.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαρμάρινο- Σοκολατένιο κέικ μπανάνας
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με αυγό….μπαμπάτσικες