Τυρόπιτα με γιαούρτι και κεφίρ

Υλικά

15-20 φύλλα κρούστας (πήρα έτοιμα)
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1 φλιτζ. ρόφημα κεφίρ
2 κ.σ. ηλιέλαιο
½ κ.γ. σόδα (για να φουσκώσει)
3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε μικρούς κύβους
300 γρ. τριμμένη φέτα κατσικίσια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα 3 αυγά και ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο,τη σόδα.Ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φέτα.Χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας.

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και πασπαλίζουμε με 4 κ.σ. γέμιση διάσπαρτα να πάει παντού.
Απλώνουμε διάσπαρτα λίγους κύβους βουτύρου (7-8) και ρολάρουμε το φύλλο να πάρουμε ένα γεμιστό μπαστουνάκι.

Το τοποθετούμε στο ταψάκι στην εξωτερική διάμετρο.Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και «χτίζουμε» αραδιάζοντας το ένα κολλητά με το άλλο το ταψάκι μας προς το κέντρο.(Σαν Κιχί)
Χτυπάμε το τελευταίο αυγό και χύνουμε μέσα στο κεφίρ για να τα ανακατέψουμε μαζί.

Περιχύνουμε όλα τα φύλλα με το κεφίρ και κάνουμε παντού τρύπες με ένα πιρούνι να εισχωρήσει και ανάμεσα το μείγμα μας.
Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους 180 με αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από Leonidas Tarenidis-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)

Προηγούμενο άρθροΠατόν Σαλέ…το Κωνσταντινοπολίτικο συνοδευτικό για το καφέ ή το τσάι
Επόμενο άρθροΦρεσκοψημένο αφράτο και μυρωδάτο ψωμί