Εργολάβοι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά αμυγδάλου που έχουμε στην Ελλάδα και η συνταγή τους είναι τόσο απλή όσο και η γεύση τους, η οποία είναι απίστευτα εκλεπτυσμένη! Θα φτιάξουμε αυτά τα τραγανά και αέρινα μπισκότα, που θυμίζουν τα γαλλικά μακαρόν, χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα υλικά, για να έχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα. Θέλει λίγη υπομονή στη ζύμη, αλλά σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι σπιτικοί εργολάβοι θα γίνουν η νέα σας εμμονή.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Εργολάβοι

Έτοιμοι εργολάβοι στο ταψί, με τέλειο στρογγυλό σχήμα

Μάθετε πώς να φτιάξετε τους διάσημους Εργολάβους (γνωστούς και ως Μακαρόν), τα αέρινα και τραγανά μπισκότα αμυγδάλου που έχουν γίνει το αγαπημένο γλυκό όλων! Αυτή η απλή συνταγή απαιτεί μόνο 4 υλικά και λίγη υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με την πρώτη δαγκωνιά. Δοκιμάστε τους σήμερα!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για να φτιάξεις τους διάσημους Εργολάβους θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. αμύγδαλα (καθαρισμένα)
  • 3 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 πρέζα αλάτι

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε τους τέλειους εργολάβους (μακαρόν).

1. Βάζω στο μίξερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τα αμύγδαλα. τα χτυπάω πολύ καλά μέχρι να γίνουν σκόνη και να ομογενοποιηθούν πλήρως.

2. Προσθέτω μία πρέζα αλάτι στο μείγμα αμυγδάλου.

3. Στο τέλος, ρίχνω τα τρία ασπράδια αυγού.

4. Χτυπάω πάλι το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη, λεία ζύμη.

5. Παίρνω ένα κορνέ ή ένα κουτάλι και σχηματίζω μικρές ροζέτες ή μικρά στρογγυλά μπισκότα πάνω σε ένα ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα.

6. Αφήνω τους εργολάβους στο ταψί για λίγη ώρα, τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν τους βάλω στον φούρνο. αυτό βοηθάει να "κάτσουν" και να κάνουν ωραίο σχήμα και κρούστα από πάνω.

7. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160°C.

8. Ψήνω για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μου, μέχρι να γίνουν τραγανοί εξωτερικά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.

9. Αφήνω τους εργολάβους να κρυώσουν τελείως πριν τους αφαιρέσω από τη λαδόκολλα.

Η Συνταγή είναι απο την ομάδα Οι Νοστιμιές Του Ηλία

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τους Τέλειους Εργολάβους

  • Ασπράδια: Φρόντισε τα ασπράδια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό είναι να τα έχεις χωρίσει από τον κρόκο την προηγούμενη μέρα, για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Άλεσμα: Το αλεύρι αμυγδάλου και η ζάχαρη πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτή σκόνη για να μην αλλοιωθεί η υφή του μπισκότου.
  • Σταθεροποίηση: Μην παραλείψεις το βήμα της αναμονής. Η ξεκούραση βοηθάει στη δημιουργία της λεπτής κρούστας που χαρακτηρίζει τους εργολάβους.

Σχετικές Συνταγές 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές με βάση το αμύγδαλο και τα γλυκά φούρνου στο xrysoskoufaki.gr: