Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
750 μλ γάλα
4 αυγά 1φλ τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
6 κ.σ κορν φλαουερ κοφτές
3 κ.σ κακάο
100 γρ κουβερτούρα
50 γρ βουτηρο
Εκτέλεση
Σε ένα πυρεξάκι στρωνω τα πτι μπέρ σε διπλή σειρά.
Χτυπάω καλά τα αυγα με την ζάχαρη και τις βανίλιες προσθέτω το κακάο έχω βάλει το γάλα να ζεσταθεί και με το σύρμα ανακατευω το κορν φλαουερ να λιώσει. Ρίχνω λίγο λίγο το μείγμα του γάλακτος στα αυγά και μετά ξανα στην κατσαρόλα ανακατέυοντας συνεχώς μεχρι να πήξει.Κατευαζω από την φωτιά προσθέτω την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βούτυρο και ανακατέυω συνέχεια να ομογενοποιηθούν και να κρυωσει λιγο.
Ρίχνω την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Σε μπεν μαρί λιώνω μια κουβερτούρα 200 γρ με 100μλ γάλα εβαπορε αδιάλυτο και μια κ.σ καλαμποκέλαιο και αψηνω στην άκρη να γίνει χλιαρό.
Χτυπάω στο μίξερ 300 μλ φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία να γίνει σαντιγί προσθέτω την λιωμμένη κουβερτούρα (κρατώντας λίγη για την διακόσμηση )χτυπάω ένα λεπτό ακόμα να ομογενοποιηθεί και την στρώνω πάνω από την κρέμα. Γαρνίρω με την λιωμμένη κουβερτούρα και τριμμενο μπισκότο.Βαζω 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ