Γεμιστό Κεικ με ξηρούς καρπούς

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ αλεύρι 00
300 γραμμάρια αλεύρι σκληρού σίτου
180 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
200 ml γάλα
12 g αμμωνία

Για τη γέμιση
500 γρ αποξηραμένα σύκα
50 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
50 γρ σταφίδες
50 γρ καρυδόψιχα
50 γρ φουντούκια
50 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
3 κουταλιές της σούπας γλυκο κρασι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός μανταρινιού
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Να διακοσμήσω
ζαχαρωτά κεράσια και ότι άλλο εχετε

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε τα αλεύρια με τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και την αμμωνία για να πάρουμε ένα ομοιογενές και ομοιόμορφο μείγμα.

Πλάθουμε μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Μουλιάζουμε τα ξερά σύκα και τις σταφίδες σε ζεστό νερό, τα ψιλοκόβουμε μαζί με τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα καρύδια και τη μαύρη σοκολάτα.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη μαρμελάδα, το κρασί Marsala, ξυσμα πορτοκάλι και μανταρίνι και ζυμωνουμε το μείγμα.


Ανοιγουμε τη ζύμη με ένα ρολό σε πάχος περίπου 5 mm και σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο.
Πλαθουμε την γέμιση σε σχημα ρολο και την βαζουμε στην φαρδια ακρη της ζυμης και την τυλιγουμε με την ζυμη σ ένα μακρύ ρολό.

Διπλώστε το ρολό σε κύκλο και κλείστε το.

 

Το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα καλαμακι χοντρό κάντε κάθετα τρυπες.
Ψήνουμε στους 180° για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαρμελάδα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και με αυτή αλείφουμε και γυαλίζουμε την επιφάνεια του.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΉ: Maria Antonuccio

Προηγούμενο άρθροΜπουγάτσα με τραγανό φύλλο
Επόμενο άρθροΚαραμελωμένα πορτοκάλια σε σοκολάτα…πάντα φτιάχνω τα Χριστούγεννα