Πρωινό τσουρεκάκι!!
Υλικά
Για το προζύμι
- 50γρ νωπή μαγιά
- 100γρ νερό
- 130γρ αλεύρι
Για την ζύμη
- 400γρ γάλα
- 100γρ ζάχαρη
- 100γρ βούτυρο
- 50γρ αυγά
- 800-820γρ αλεύρι για τσουρέκια
- Αρωματικά: μαχλέπι, κακουλέ, βανίλια, μαστίχα Χίου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το προζύμι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Βήμα 2: Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να χλιαρίνει και να λιώσει το βούτυρο.Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αυγό.
Βήμα 3: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αρωματικά το προζύμι και στο τέλος το χλιαρό υγρό μίγμα.
Βήμα 4: Ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά και ξεκουράζουμε την ζύμη μας για 30 λεπτά περίπου.
Βήμα 5: Έπειτα κόβουμε 100γρ ζύμης και ετοιμάζουμε τα τσουρεκάκια μας.
Βήμα 6: Αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 30 λεπτά αλείφουμε με αυγό ή γάλα και ψήνουμε στους 160 για περίπου 20-25 λεπτά.
Βήμα 7: Τα τρώμε σκέτα ή τα γεμίζουμε με πραλίνα.