Συστατικά
1 1/2 φλιτζάνια (350ml) γάλακτος (κατά προτίμηση 2% λιπαρά)
1 φλιτζάνι (142g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κουταλάκια ζάχαρη
1/4 αλάτι
3 κουταλιές της σούπας (42 γραμμάρια) αλατισμένο βουτύρου, λιωμένο
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά
Βούτυρο για το τηγάνι
Ζάχαρη άχνη
Επιθυμητά γεμίσματα (προαιρετικά)

Οδηγίες
Προσθέστε γάλα, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο, βανίλια και αυγά σε ένα μπλέντερ, στη συνέχεια αναμείξτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστεί καλά, περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Βγάλτε από τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπλέντερ αν υπάρχει αλεύρι που κόλλησε και ανακατεύετε μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο.

Σκεπάστε τες και βάλτε στο ψυγείο 1 ώρα (ή όλη νύχτα, αν θέλετε).
Ζεσταίνουμε ένα αντιαθλητικό τηγάνι 25 εκ σε μέτρια φωτιά.
Ανακατέψτε ελαφρά με το κουτάλι το μείγμα.
Βουτυρώστε ελαφρά το τηγάνι, στη συνέχεια, 1/4 φλιτζάνι του μείγματος στο τηγάνι, και στροβιλίστε την κατσαρόλα με κυκλική κίνηση για να καλύψετε ομοιόμορφα ολόκληρο το τμήμα βάσης του τηγανιού με το μείγμα

Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει να εμφανιστούν οι καφέ κυλίδες από κάτω και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα  για να σηκώσετε μια άκρη της κρέπα, πιάστε την άλλη άκρη της κρέπα με τα δάχτυλά σας και γυρίστε την κρέπα στην αντίθετη πλευρά. Μαγειρέψτε έως ότου εμφανιστούν οι καφέ κηλίδες στο κάτω μέρος.

Μεταφορά σε ένα πιάτο και επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί όλο το μειγμα(μειώστε ελαφρώς τη θερμοκρασία  εάν χρειάζεται).

Ρίξτε άχνη ζάχαρη στις κρέπες και διπλώστε σε τέταρτα, ή γεμίστε με την επιθυμητή γέμιση και στη συνέχεια διπλώστε.

Credit toCooking Classy

Προηγούμενο άρθροΗ Στραπατσάδα του μερακλή
Επόμενο άρθροΓεύση παράδοσης: Πίτα με τραχανά και κολοκύθα (κουρκούτι)