Εύκολα κουλουράκια πασχαλινά και όχι μόνο 🌷

Υλικά για μια λαμαρίνα φουρνου:

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης
100 ml αραβοσιτέλαιο
150 γρ ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και μισό λεμόνι
1 φακελάκι μπέικιν
1-2 βανίλιες
2 κρόκους μικρών αυγών για αλλειμα
Σπασμένο αμύγδαλο για πασπάλισμα και λίγο
σουσάμι

Πως θα τα κάνουμε:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, την ζάχαρη και ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το ξύσμα πορτοκαλιού-λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Στο αλεύρι ρίχνουμε το μπέικιν πάουτερ, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα. Κάνουνε ένα εύπλαστο ζυμάρι και παίρνουνε κάθε φορά απο το μείγμα στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιου και πλάθουμε κουλουράκια. Χτυπάμε λίγο τους κρόκους και αλείφουμε τα κουλουράκια. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και το σουσάμι. Ψήνουμε για 20′ λεπτά στους 180’C βαθμούς.

Μυστικά:
Αρωματίζουμε αν θέλουμε τη ζύμη μας με μαστίχα Χίου σε σκόνη, 1 κ.γ μαχλέπι και 1/2 κ.γ κακουλέ.

ΠΗΓΗ: Helena’s Greek cooking

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα
Επόμενο άρθροΔροσερή σαλάτα με αβοκάντο