Τσουρεκάκια

Τα τσουρέκια φαίνονται αφράτα, λαχταριστά και γεμάτα γεύση, ενώ η εκτέλεση μοιάζει απλή και γρήγορη.

Ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα με την ιδέα χωρίς μίξερ, η οποία καθιστά την παρασκευή ακόμα πιο εύκολη και προσβάσιμη σε όλους.

Σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σας σύντομα, ειδικά τώρα που πλησιάζει το Πάσχα.

Συστατικά

1.100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ ζάχαρη
240 γρ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά συν ένα για το πλύσιμο των αυγών
Μαχλέπι 10 γρ
κουταλιά της σούπας βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γρ χυμό πορτοκαλιού
150 γρ ελαιόλαδο
100 γρ νερό χλιαρό
70 γρ μαγιά ξερή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μέθοδος

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, το νερό, 100 γραμμάρια αλεύρι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε 300 γρ ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το μαχλέπι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς μαζί και ανακατέψτε. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά

Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να καθίσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Όταν φουσκώσει το ζυμώνουμε και κάνουμε μπαλάκια 100 γρ. Τα τυλίγουμε και κάνουμε σαλιγκάρια. Και βάλτε σε στρωμένο δίσκο χαρτιού. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλη 1 ώρα και σκεπάζουμε.
Όταν είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο, χτυπήστε μαζί 1 αυγό και 1 κουταλιά της σούπας γάλα. Αλείφουμε με αυτό τα τσουρεκάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 190 C για 30 λεπτά.

H συνταγή είναι της Tsourounakis Angela 

Προηγούμενο άρθροΜανιταρομακαρονάδα σκορδάτη
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες με γιαούρτι