Οι τηγανητές πίτες με σπανάκι και τυρί είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές όταν θέλω κάτι γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό για την οικογένειά μου. Αυτές οι λεπτές πίτες με τη μυρωδάτη γέμιση από σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί είναι τόσο απλές στην παρασκευή τους που τις φτιάχνω συχνά, ειδικά όταν έχω λίγο χρόνο. Επιπλέον, τηγανίζονται γρήγορα και γίνονται τραγανές, ενώ παράλληλα παραμένουν μαλακές από μέσα.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τηγανητές Πίτες με Σπανάκι και Τυρί

Τηγανητές Πίτες με Σπανάκι και Τυρί

Φτιάχνω τις πιο απλές και γρήγορες Τηγανητές πίτες με σπανάκι και τυρί, ιδανικές για ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ. Η λεπτή ζύμη με μηλόξυδο, χωρίς μαγιά, ετοιμάζεται σε 10 λεπτά, ενώ η γέμιση με σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί τσιγαρίζεται ελαφρά. Δείτε πώς να τις φτιάξετε σε σχήμα φακέλου ή μισοφέγγαρου και να τις απολαύσετε τραγανές!

Prep Time 25 minutes
Cook Time 29 minutes
Additional Time 29 minutes
Total Time 1 hour 23 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κούπα καφέ φυτικό λάδι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο (οποιουδήποτε είδους)
  • 500 γρ. αλεύρι (λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο)

Για τη Γέμιση με Σπανάκι και Τυρί:

  • 300 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. πράσινα κρεμμυδάκια
  • 150-200 γρ. τυρί (κότατζ ή φέτα)
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

Instructions

Παρασκευή της Ζύμης:

Ρίχνω 1 φλιτζάνι νερό σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτω 1 κούπα καφέ φυτικό λάδι και ανακατεύω ελαφρά. Βάζω ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι που έχω στην κουζίνα μου. Το ξύδι βοηθάει τη ζύμη να γίνει πιο ελαστική και εύκολη στο άνοιγμα.

Κοσκινίζω 500 γραμμάρια αλεύρι και αρχίζω να το προσθέτω σιγά σιγά στο μείγμα, σε δόσεις. Ανάλογα με την υγρασία του αλεύριου, μπορεί να χρειαστώ λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι. Ζυμώνω τη ζύμη με το μίξερ ή με το χέρι, όπως προτιμώ εκείνη τη στιγμή. Προσθέτω το αλεύρι λίγο λίγο και παρακολουθώ τη σύσταση.

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σφιχτή. Θέλω να είναι απαλή και ελαστική, ώστε να ανοίγει εύκολα χωρίς να σκίζεται. Ζυμώνω καλά τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Όταν είναι έτοιμη, τη βάζω σε μια πλαστική σακούλα και την αφήνω να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Παρασκευή της Γέμισης:

Στο μεταξύ, ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, φτιάχνω τη γέμιση. Πλένω καλά 300 γραμμάρια σπανάκι και το ψιλοκόβω με ένα μαχαίρι. Ψιλοκόβω επίσης 200 γραμμάρια πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο τους κομμάτι που δίνει υπέροχη γεύση.

Ρίχνω λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω το σπανάκι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζω για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν και να αποβάλουν τα υγρά τους. Δεν θέλω να μείνουν πολλά υγρά γιατί θα μουλιάσουν τη ζύμη αργότερα.

Όταν το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέτω 150-200 γραμμάρια τυρί. Συνήθως χρησιμοποιώ τυρί κότατζ ή φέτα τριμμένη, ανάλογα με τι έχω διαθέσιμο. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι για γεύση, προσέχοντας με το αλάτι αν χρησιμοποιώ φέτα που είναι ήδη αλμυρή. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και η γέμιση είναι έτοιμη.

Ανοιγμα και Γέμισμα των Πιτών:

Παίρνω τη ζύμη που έχει ξεκουραστεί και τη χωρίζω σε 10 ίσα κομμάτια. Κάθε κομμάτι το τυλίγω σε στρογγυλή μπάλα με τα χέρια μου. Πασπαλίζω λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγω κάθε μπαλάκι ζύμης με έναν πλάστη σε μέγεθος περίπου ενός ρηχού πιάτου.

Χωρίζω τη γέμιση σε 10 ίσες μερίδες για κάθε πίτα. Βάζω τη γέμιση στη μέση του ανοιγμένου φύλλου ζύμης. Μπορώ να διπλώσω τη ζύμη σε σχήμα τετράγωνου φακέλου, διπλώνοντας τις άκρες προς το κέντρο και σφραγίζοντας καλά τις ενώσεις. Εναλλακτικά, μπορώ να τη διπλώσω στη μέση σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.

Τηγάνισμα των Πιτών με Σπανάκι:

Ζεσταίνω άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν καλά οι πίτες και να γίνουν τραγανές. Βάζω προσεκτικά τις πίτες στο καυτό λάδι και τις τηγανίζω από τη μία πλευρά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Γυρίζω τις πίτες με μια τρυπητή σπάτουλα στην άλλη πλευρά και τις τηγανίζω για άλλα 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Οι τηγανητές πίτες με σπανάκι και τυρί είναι έτοιμες να σερβιριστούν ζεστές!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τις Τηγανητές Πίτες

  • Το αλεύρι: Η ποσότητα του αλευριού είναι ενδεικτική, άρα προσθέστε σταδιακά μέχρι να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει, αλλά να μην είναι ούτε πολύ σφιχτή.
  • Το μηλόξυδο: Το μηλόξυδο δίνει ελαστικότητα στη ζύμη και βοηθάει στο να γίνει πιο τραγανή, επομένως μην το παραλείψετε.
  • Η γέμιση: Το τσιγάρισμα του σπανακιού και των κρεμμυδιών απομακρύνει τα πολλά υγρά, εξασφαλίζοντας ότι η πίτα δεν θα μουσκέψει στο τηγάνι.
  • Το τηγάνισμα: Τηγανίστε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει, ώστε οι Τηγανητές πίτες με σπανάκι και τυρί να γίνουν τραγανές.


    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: