O  Γιώργος Ζώλης σας δείχνει πώς να φτιάξετε Σπιτική Πίτσα αφράτη και νόστιμη από το μηδέν, χωρίς περίπλοκες τεχνικές me σπιτική σάλτσα ντομάτας γεμάτη γεύση.

Υλικά

Για το Ζυμάρι

500 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ Ζάχαρη
10 γρ Αλάτι
8 γρ ξερή Μαγιά
50 γρ Ελαιόλαδο
Μία τσιμπιά Πιπέρι
350 γρ Νερό (χλιαρό)

Για την Σάλτσα

200 γρ χυμό Ντομάτας • 50 γρ Ελαιόλαδο
1 κ.γλ. Γλυκάνισο (προαιρετικό)
Αλάτι & Πιπέρι
1 κ.γλ. Θυμάρι
1 κ.γλ. Πάπρικα

Για τη Πίτσα
600 γρ τυριά που λιώνουν
300 γρ Ζαμπόν (κυβάκια)
1 Πιπεριά Φλωρίνης
1 Πράσινη Πιπεριά
300 γρ Μανιτάρια
1 Ντομάτα ψιλοκομμένη
150 γρ Μπέικον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, ζάχαρη, ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε
Συνέχεια ρίχνουμε πιπέρι το ελαιόλαδο, νερό και ανακατεύουμε του πάρουμε μία ζύμης, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει

Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας το ελαιόλαδο γλυκάνισο εάν θέλουμε το θυμάρι πάπρικα, πιπέρι και ανακατεύουμεμ μ ένα σύρμα χειρός

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και αρχίζουμε να τις ζυμώνουμε για λίγο στην συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη μας με τα δάχτυλα στην αρχή και μετά με ένα πλάστη την βάζουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τη βάζουμε
μες σ ένα ταψί φούρνου
Απλώνομαι από πάνω την σάλτσα και στη συνέχεια από πάνω τα τυριά που λιώνουν βάζουμε και το ζαμπόν σε κύβους πιπεριά ψιλοκομμένη φλωρίνης, ντομάτα ψιλοκομμένη, πράσινη πιπεριά και αυτή ψιλοκομμένη τα μανιτάρια και από πάνω ξανά ρίχνουμε
τυρί να τα καλύψουμε τα υλικά

Τελειώνουμε με λίγο μπέικον από πάνω ψιλοκομμένο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά
και η πίτσα μας είναι έτοιμη

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια φούρνου με τυρί: Πλούσια γεύση, εύκολη συνταγή!
Επόμενο άρθρο“Πειραγμένο” μουσακά με Τηγανητά Λαχανικά και Μοτσαρέλα