Πεϊνιρλί

Υλικά:

3 φλυτζ.αλεύρι γοχ,
1/2 φλυτζ.του καφέ χλιαρό νερό,
1 κτγ.ζάχαρη,
1 φλυτζ.του καφέ λάδι ελαιόλαδο+1 κτσ.βούτυρο(λιωμένο),
1/2 κτγ.αλάτι,
1 φακελάκι μαγιά.
2κτσ.γιαούρτι.

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό , (ανακατεύουμε καλά) στην συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι γ.ο.χ., το λιωμένο βούτυρο+λάδι, το γιαουρτι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά ,τόσο ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.Βάζουμε τη ζύμη μας σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε τη ζύμη μας και την κόβουμε σε 6 κομμάτια.

Φτιάχνουμε 6 μπάλες και τις αφήνουμε να “ξεκουραστούν” για 15- 20′ λεπτά, σκεπάζοντας με μια πετσέτα.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη, πλάθουμε τα πεϊνιρλί μας σε σχήμα βάρκας και γεμίζουμε με οτι εμεις επιθυμούμε (εγώ τα γέμισα με ζαμπόν,τυρί γκούντα ,μπέικον,και έριξα και λίγο πιπέρι).Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς, για 15′ λεπτά.Μόλις ψηθούν αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Jenny Delipei

Προηγούμενο άρθροΣφολιάτα με ζαχαρουχο γάλα
Επόμενο άρθροΤι να πίνετε για μεγαλύτερη απώλεια λίπους από την κοιλιά ανεξάρτητα από την ηλικία σας